Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Nyt middel sænker coronapatienters behov for respirator markant

Nyt præparat har vist sig særdeles effektivt for coronapatienter med lungebetændelse, oplyser selskab fredag.

Nyt præparat har vist sig særdeles effektivt for coronapatienter med lungebetændelse, oplyser selskab fredag.
Der er godt nyt for coronapatienter, der udvikler lungebetændelse. Et nyt præparat reducerer nemlig risikoen for, at patienterne får brug for respirator, oplyser selskabet Roche. (Arkivfoto).

ZüRICH: Medicinalselskabet Roche hævder at have udviklet et effektivt præparat til patienter med covid-19, der får lungebetændelse.

Det oplyser selskabet, der har hovedsæde i Schweiz, fredag i en pressemeddelelse.

Ifølge Roche vil patienter, der får midlet efter at have udviklet lungebetændelse, have 44 procent mindre risiko for at få brug for en respirator eller i sidste ende dø af sygdommen.

Selskabet henviser til resultatet af en såkaldt fase 3-test, der er blevet gennemført i en lang række lande, heriblandt USA.

- Studiet viste, at Actemra/RoActemra (lægemidlet, red.) kan reducere behovet for respiratorer for patienter med covid-19-relateret lungebetændelse.

Det siger Roches chef for produktudvikling, Levi Garraway, i en meddelelse.

Roche vil nu dele resultaterne med myndighederne - blandt andet USA's lægemiddelstyrelse, FDA.

Det er første gang, at der er gennemført et globalt fase 3-studie, hvor der har været særligt fokus på patienter fra forskellige minoritetsgrupper.

Ifølge Roche er disse grupper ofte underrepræsenteret i kliniske test. Samtidig har minoritetsgrupper været særligt udsatte for smitte under den globale pandemi.

De fleste deltagere i studiet havde latinamerikansk baggrund. Et stort antal sorte og indfødte amerikanere deltog også i testene, oplyser Roche.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.