Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Ny eksplosion rammer Irans hovedstad

I den seneste uge har en række eksplosioner ramt Teheran. Nu ryster nye brag den iranske hovedstad.

I den seneste uge har en række eksplosioner ramt Teheran. Nu ryster nye brag den iranske hovedstad.
19 mennesker blev dræbt ved en eksplosion på en sundhedsklinik i den nordlige del af Teheran i sidste uge. Siden har der været flere eksplosioner ved blandt andet et atomanlæg og et militærkompleks. (Arkivfoto)

TEHERAN: Mindst én eksplosion har lydt i Irans hovedstad, Teheran. Det skriver det iranske nyhedsbureau Irib natten til fredag.

På sociale medier beretter øjenvidner om flere eksplosioner i den vestlige del af Teheran. En af dem var "særlig høj" og blev fulgt af en strømafbrydelse, meddeler indbyggere i byen.

Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om, hvad der har forårsaget eksplosionerne, eller hvor de har ramt.

I den seneste uge har der været en række eksplosioner eller brande i den iranske hovedstad.

Blandt de steder, der er blevet ramt, er militærkomplekset Parchin i udkanten af Teheran, en klinik nord for byen, en fabrik i en forstad til Teheran og et værksted ved atomanlægget Natanz.

19 blev dræbt ved eksplosionen på klinikken, mens to mennesker omkom på fabrikken.

Iranske myndigheder har sagt, at der skete betydelig skade ved branden ved Natanz. Det er uklart, hvad der forårsagede branden.

Eksplosionen ved Parchin-anlægget skyldtes en gaslæk fra en anden bygning i nærheden, har myndighederne fastslået.

Også eksplosionen på klinikken nord for Teheran skyldtes en gaslæk, har en iransk embedsmand sagt.

Der har været spekulationer om, at Israel eller andre udenlandske kræfter stod bag eksplosionerne ved atomanlægget og militærkomplekset.

Men indtil videre har der ikke været nogen beviser for, at der skulle være tale om sabotage.

/ritzau/dpa

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.