Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Nu er 1851 bekræftet smittet med coronavirus i Danmark

Knap 16.000 personer er blevet testet for coronavirus indtil videre, og cirka 12 procent er testet positive.

Knap 16.000 personer er blevet testet for coronavirus indtil videre, og cirka 12 procent er testet positive.
Sundhedsstyrelsen har som ambition at skrue op for antallet af test, så ma når op på at teste cirka 5000 om dagen. Det vil være omtrent en femdobling fra det nuværende niveau. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Antallet af smittede med coronavirus fortsætter med at stige i Danmark.

Torsdag er der konstateret 1851 tilfælde, hvor personer er blevet testet positive for coronavirus. Det er 127 flere end onsdag, oplyser Statens Serum Institut.

Samlet er 15.981 personer blevet testet, hvilket er 1022 flere end onsdag.

Der formodes at være store mørketal, da det indtil videre kun har været personer med stærke symptomer, der er blevet testet.

Derfor kan der være mange med milde eller ingen symptomer, som er smittet, men ikke registreret i statistikken.

Sundhedsstyrelsen præsenterede onsdag nye retningslinjer, der skal være med til at sikre, at flere bliver testet.

Ambitionen er, at man fremover vil teste op mod 5000 danskere om dagen. Det vil være cirka en femdobling fra det nuværende niveau.

Myndighederne er dog udfordret af, at der er mangel på testudstyr, og for at nå op på 5000 daglige test er derfor behov for at skaffe ekstra.

En række virksomheder har budt ind på at hjælpe - blandt andet fra Sydkorea - og herhjemme gælder det Novo Nordisk, Lundbeck og fem universiteter.

Indtil videre står det ikke klart, hvad man vil gøre for at skaffe nok test.

Inden man vil kunne skaffe udstyr fra nye leverandører, skal myndighederne sikre, at det er test, der kan masseproduceres - og at de er sikre og giver korrekte resultater hver gang.

Indtil videre er 34 personer døde, mens de var smittet med coronavirus.

Tallet er senest opdateret onsdag klokken 12. Derfor kan der være personer, som i mellemtiden har mistet livet.

Selv om man er død med coronavirus, er det ikke nødvendigvis dødsårsagen.

Flere af de personer, der indtil videre er døde med virusset, havde andre alvorlige sygdomme.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.