Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Nu er 139 døde med coronavirus i Danmark

Antallet af indlæggelser med coronasmittede falder for anden dag i træk og har været stabilt hele ugen.

Antallet af indlæggelser med coronasmittede falder for anden dag i træk og har været stabilt hele ugen.
Mens antallet af dødsfald er stigende, falder antallet af indlæggelser for anden dag på stribe. Fredag er 517 coronasmittede indlagt på landets sygehuse.For første gang under coronaudbruddet er antallet af patienter på intensivafdelinger faldet. Fredag er der 143 intensivpatienter, hvilket er ti færre end torsdag.

KØBENHAVN: Der fortsætter med at være flere coronasmittede danskere, som dør med virusset.

Antallet af døde er fredag på 139. Det er en stigning fra 123 i torsdagens opgørelse. Det oplyser Statens Serum Institut.

Opgørelsen tæller alle dødsfald til og med klokken 8 fredag morgen.

Selv om der nu er 139 dødsfald med coronasmittede, behøver virusset ikke at være dødsårsagen.

For at et dødsfald indgår i statistikken, skal den smittede person have mistet livet, senest 30 dage efter at personen blev testet positiv.

Mens antallet af dødsfald er stigende, falder antallet af indlæggelser for anden dag på stribe. Fredag er 517 coronasmittede indlagt på landets sygehuse.

For første gang under coronaudbruddet er antallet af patienter på intensivafdelinger faldet. Fredag er der 143 intensivpatienter. Det er ti færre end torsdag.

Samtidig er antallet af patienter i respirator faldet til 116 fra 138, men det skyldes teknik, da sygehuse i Region Sjælland og i Region Hovedstaden tidligere har haft en anden opgørelse end de øvrige regioner.

Tidligere har de to regioner talt alle patienter med corona, der på et eller andet tidspunkt har været i respirator, med i opgørelsen.

Fremover tælles kun patienter, som rent faktisk er i respirator. Det forklarer faldet fra torsdag til fredag.

Blandt de 139 dødsfald er 93 mænd og 46 kvinder, og langt, langt hovedparten har været personer over 70 år.

84 procent af de døde har inden for de seneste fem år været indlagt med en alvorlig sygdom som diabetes, kræft, kronisk lungesygdomme, hjerte-kar-sygdomme eller blodsygdomme.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.