Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Norsk politi lukker flere privatfester og bliver hostet på

Det giver ikke mening at lukke barer og diskoteker, hvis festerne rykker ud i privaten, siger norsk politi.

Det giver ikke mening at lukke barer og diskoteker, hvis festerne rykker ud i privaten, siger norsk politi.
Statsminister Erna Solberg og sundhedsminister Bent Høie holdt tidligere på ugen online møder med en række kommuner om, hvordan de håndterer coronavirusudbruddet.

BERGEN: I Norge er det tilsyneladende ikke alle, der har taget lige godt imod reglerne om ikke at være samlet for mange ad gangen.

Natten til lørdag rykkede politiet således ud til en række privatfester i den norske by Bergen og omegn. Det oplyser det lokale politi.

I alt syv privatfester og en række voldelige episoder måtte stoppes af politiet.

En af festdeltagerne er blevet anmeldt for at have hostet og spyttet på betjentene. Han hævdede at være smittet med coronavirus, hvilket dog har vist sig ikke at være sandt, skriver NTB.

Norge har - ligesom Danmark - lukket værtshuse, barer og diskoteker for at begrænse spredning af coronavirusset.

- Man skal ikke være samlet. Det giver ikke nogen mening at lukke udestederne, hvis man i stedet samles til privatfester.

- Vi kan se, at mange af de problemer, vi før plejede at opleve i byen, de har flyttet sig til private fester, siger Tajana Knappen, der er operationsleder i Vest politidistrikt, til Bergens Tidende.

Det er ikke kun festdeltageren fra Bergen, der med påstand om at være coronasmittet har opført sig truende.

En 20-årig mand blev lørdag morgen således anholdt, efter at han ødelagde en indgangsdør og inventar på Levanger hospital lidt nord for Trondheim.

- Vi ser alvorligt på det her - specielt med tanke på, at det skete på et hospital, hvor der er mange sårbare personer, siger operationsleder Rune Brandmo fra politiet i Trøndelag, hvor Levanger hospital ligger.

- Vi afventer svar på, om manden er smittet, mens han sidder i arresten.

I Norge er 3703 personer blevet bekræftet smittet med coronavirus. 19 smittede personer har hidtil mistet livet.

/ritzau/NTB

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.