Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Norsk minister: Vi har coronasmitten under kontrol

Vi må beholde det overtag, vi har over coronasmitten, siger norsk sundhedsminister.

Vi må beholde det overtag, vi har over coronasmitten, siger norsk sundhedsminister.
Coronavirusset har sat sit præg på Norge. Her har en kvinde dækket ansigtet til på hovedbanegården i Oslo. (Arkivfoto)

OSLO: Norge har fået coronasmitten under kontrol, siger den norske sundhedsminister, Bent Høie, på en pressekonference mandag.

- Før vi indførte de strenge tiltag, smittede hver person i Norge med corona i gennemsnit 2,5 andre personer, siger han.

- Nu viser nye tal fra Folkehelseinstituttet, at hver coronasmittet i Norge sandsynligvis smitter i gennemsnit 0,7 anden person. Det betyder, at vi har fået coronaepidemien under kontrol, lyder den opløftende besked fra ministeren.

Han tilføjer, at de tiltag, der er sat i værk, ser ud til at have virket.

- Tiltagene har vi vedtaget for at få et overtag. Det må vi beholde, siger Bent Høie.

Chefen for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, understreger, at der findes usikkerhed i beregningerne af smittetallet.

- Men vores opfattelse er, at vi har set en positiv udvikling, og det afspejler sig også i modellerne, siger hun.

Sundhedsministeren siger, at de norske sygehuse nu kan begynde at planlægge en mere normal drift og mere planlagt behandling, hvor det er muligt.

Mange af de norske sygehuse har, som i andre lande, måttet omstille sig, efter at coronavirusset gjorde sit indtog i Europa i februar og marts.

- Samtidig må vi videreføre arbejdet med at opbygge en intensivkapacitet med tanke på, at vi stadig har en coronaepidemi, siger Bent Høie.

Norge har været forskånet i forhold til andre lande i Europa, viser tal fra Johns Hopkins University, der følger coronavirussets gang på kloden.

Norge har næsten lige så mange indbyggere som Danmark, men har kun registreret 74 coronadødsfald. Danmark har 187.

/ritzau/NTB

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.