Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Norge sætter corona-lempelser på pause

Norge venter med coronalempelser og overvejer at stramme op igen, siger Solberg, efter at smittetal er steget.

Norge venter med coronalempelser og overvejer at stramme op igen, siger Solberg, efter at smittetal er steget.
Selv om det norske smittetal fortsat er lavere end i andre europæiske lande, er regeringen bekymret over et stigende antal smittede, siger statsminister Erna Solberg. Senest er der konstateret et udbrud om bord på et af Hurtigrutens skibe, hvor i alt 62 ansatte er bekræftet smittet.

OSLO: Norge venter med at lempe yderligere på mange af de tiltag, der er sat i værk for at bremse coronasmitten.

Desuden overvejer regeringen nye stramninger.

Det siger den norske statsminister, Erna Solberg, på et pressemøde ifølge NRK.

Hun nævner ikke konkret, hvilke stramninger man vil overveje. I stedet henviser hun til et pressemøde fredag, hvor blandt andre sundhedsminister Bent Høie deltager.

Ifølge nyhedsbureauet NTB arbejder den norske sundhedsstyrelse på at etablere coronatestcentre ved grænseovergange og i lufthavne og havne.

Statsministeren mener, at nordmændene tager for let på tiltagene på et tidspunkt, hvor smittetallet stiger.

- Vi må faktisk følge de smitteregler, der er. Derfor har regeringen i dag bestemt sig for at bremse lidt op, for at vi ikke skal stoppe brat op, siger Solberg.

- Ingen af os vil tilbage til marts, understreger hun.

På pressemødet fredag ventes der at blive fremlagt flere detaljer. Ifølge Solberg arbejder det norske sundhedsministerium intenst med at få de sidste detaljer på plads.

Statsministeren understreger, at regeringen holder fast ved sin hidtidige prioritering, som er at beskytte liv og sundhed, børn og unge og at sikre arbejdspladser.

Regeringen er i stigende grad bekymret over, at antallet af smittetilfælde stiger, siger Solberg.

- Vi er fortsat lave i Norge, men der er en stigende tendens. Det er også den tendens, vi ser i landene omkring os, siger Solberg.

Tidligere torsdag ændrede Norges udenrigsministerium sine rejsevejledninger, så Frankrig, Schweiz, Tjekkiet og Monaco fremover er såkaldt røde lande. Rejser man til Norge fra et af disse steder, skal man ti dage i karantæne.

Det samme gælder de sydsvenske regioner Skåne og Kronoberg.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.