Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Norge fraråder rejser til fire europæiske rejsemål

Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet samt to sydsvenske regioner bliver røde i Norges nye rejsevejledninger.

Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet samt to sydsvenske regioner bliver røde i Norges nye rejsevejledninger.
Tidligere på året indførte Norge skærpet grænsekontrol ved den svenske grænse på grund af coronaudbruddet. Nu bliver der åbnet for fire nye regioner i Sverige, men lukket for to regioner i det sydlige Sverige tæt ved den danske grænse. (Arkivfoto)

OSLO: Norge fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet.

Desuden ændres anbefalingerne for regionerne Skåne og Kronoberg i det sydlige Sverige.

Alle rejsende fra de fire lande samt de to regioner i Sverige skal i ti dages karantæne, når de rejser ind i Norge. Reglerne gælder fra lørdag.

Det skriver det norske udenrigsministerium i en pressemeddelelse torsdag.

Ændringerne i rejsevejledningerne sker på baggrund af det norske Folkehelseinstituttets vurdering af smitterisikoen de pågældende steder, lyder det.

- Udviklingen i flere europæiske lande går desværre ikke i den rigtige retning, siger udenrigsminister Ine Eriksen Søreide i pressemeddelelsen.

Denne uge har både Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet passeret den grænse, norske myndigheder har sat. Ifølge den må der højst være 20 nye covid-19 tilfælde per 100.000 indbyggere i de seneste 14 dage.

- Denne udvikling bekræfter det, der hele tiden har været regeringens budskab: Både smittesituationen og lokale restriktioner kan ændre sig hurtigt, siger den norske udenrigsminister.

- Alle, der overvejer at rejse til udlandet, må tænke sig grundigt om og sætte sig ind i situationen i det land, de skal rejse til, siger Søreide.

De norske myndigheder opfordrer alle, der har opholdt sig i de såkaldt røde regioner, til at være særligt opmærksomme på symptomer på coronasmitte.

Mens Norge ændrer to sydsvenske regioner fra grøn til rød, bliver der omvendt åbnet for fire andre regioner. Det gælder Dalarna, Södermanland, Uppsala og Västerbotten.

I Danmark har Udenrigsministeriet torsdag opdateret de danske rejsevejledninger. Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele Spanien.

Også fyrstedømmet Andorra bliver lukket land for danske turister.

Både Spanien og Andorra kom på listen over lande, som Norge fraråder alle ikke-nødvendige rejser til, den 25. juli.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.