Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Nigerias præsident: 51 civile er blevet dræbt under protest

Nigerias præsident har indtil nu undladt at nævne, at demonstranter har mistet livet under store protester.

Nigerias præsident har indtil nu undladt at nævne, at demonstranter har mistet livet under store protester.
Præsident Muhammadu Buhari har været tavs om antallet af dræbte i forbindelse med protester.

LAGOS: I alt er 51 civile blevet dræbt under demonstrationer mod politivold i Nigeria, melder landets præsident Muhammadu Buhari fredag.

Det er første gang, at præsidenten indrømmer, at der har været dødsfald knyttet til de voldelige protester mod politiets brutalitet.

Præsidenten siger ikke, hvorvidt politistyrkerne er ansvarlige for de mange dødsfald, men han konstaterer, at 11 politibetjente og 7 soldater også er blevet "dræbt af oprørerne". Dermed er det samlede dødstal 69.

Ifølge Amnesty International er mindst 56 demonstranter blevet dræbt under protesterne over hele landet de seneste 14 dage.

Alene tirsdag blev mindst 12 civile skudt og dræbt af politi og soldater ved demonstrationer i distrikterne Lekki og Alausa nær Lagos.

Buhari understreger fredag, at sikkerhedsstyrker har vist "ekstrem tilbageholdenhed", så længe uroen har været i gang.

Torsdag opfordrede præsidenten til at stoppe optøjerne i landet, men han undlod da at nævne noget om dræbte.

Et af Nigerias vigtigste fængsler blev brændt under uroen torsdag.

De landsdækkende demonstrationer mod politienheden Special Anti-Robbery Squad (Sars) begyndte den 8. september, og de er siden vokset drastisk.

Enheden blev 11. oktober opløst af præsidenten.

Demonstrationerne har senere udviklet sig til bredere protester mod den måde, som landet fungerer på, og tusindvis er de seneste uger gået på gaderne. Det har flere gange udviklet sig voldeligt.

/ritzau/dpa

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.