Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

New Zealands sundhedsminister går af efter karantænefejl

Selv var David Clark også beskyldt for at have brudt restriktionerne med en familiestrandtur under lockdown.

Selv var David Clark også beskyldt for at have brudt restriktionerne med en familiestrandtur under lockdown.
New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, siger torsdag, at hun er enig i beslutningen fra sin sundhedsminister, om at han træder tilbage. (Arkivfoto)

WELLINGTON: New Zealands trængte sundhedsminister, David Clark, har torsdag trukket sig.

Det sker i kølvandet på flere sikkerhedsfejl på karantænefaciliteter, hvor tilfælde af coronavirus blev opdaget, få dage efter at New Zealand var erklæret virusfri.

Samtidig var David Clark under beskyldning for personligt at have brudt strenge lockdown-regler tidligere på året. Således tog ministeren sin familie med på stranden og på en mountainbike-bane, mens landet var lukket ned.

- Det er blevet mere og mere klart for mig, at hvis jeg fortsætter i rollen, vil det fjerne fokus fra regeringens samlede svar på Covid-19 og den globale pandemi, siger David Clark på en pressekonference i Wellington.

Premierminister Jacinda Ardern, der tidligere har afvist at fyre Clark grundet hans afgørende rolle i landets håndtering af coronakrisen, siger torsdag, at hun er enig i hans beslutning.

Der er parlamentsvalg i New Zealand 19. september. De seneste meningsmålinger viser, at Arderns Arbejderparti er langt foran partiets rival, Nationalpartiet.

Senest har den offentlige tillid til premierministeren dog lidt et knæk som følge af flere fejl i coronahåndteringen.

I begyndelsen af juni annoncerede Jacinda Ardern, at New Zealand havde elimineret coronavirusset, skønt hun advarede om risikoen for nye tilfælde, når restriktionerne blev løftet.

Blot få dage efter blev det afsløret, at to kvinder, som var ankommet fra Storbritannien, havde fået lov til at komme ud af deres karantæne for tidligt.

De to blev løsladt fra deres karantæne uden at blive testet for virusset, selv om de havde milde symptomer.

De blev senere testet positive.

Jacinda Ardern har udnævnt uddannelsesminister Chris Hipkins til fungerende sundhedsminister indtil valget i september.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.