Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Mundbind er nu obligatorisk i dele af Paris

400 daglige tilfælde af covid-19 får nu myndigheder i Paris til at indføre påbud om mundbind flere steder.

400 daglige tilfælde af covid-19 får nu myndigheder i Paris til at indføre påbud om mundbind flere steder.
I den franske hovedstad, Paris, har myndighederne gjort det obligatorisk at bære ansigtsmaske i dele af storbyen i et forsøg på at få dæmmet op for et tiltagende antal af covid-19 tilfælde.

PARIS: I den franske hovedstad, Paris, har myndighederne gjort det obligatorisk at bære ansigtsmaske i dele af storbyen i et forsøg på at få dæmmet op for et tiltagende antal af Covid-19 tilfælde.

Det er navnligt steder ved Seinen og ved populære seværdigheder, at påbuddet er gældende. I alt 100 gader og hele kvarterer som Montmarte er omfattet af det.

Beslutningen har været ventet siden borgmesteren i den franske hovedstad, Anne Hidalgo, tidligere på ugen anmodede om at få forbuddet indført.

- Alle indikationer siden midten af juli tyder på, at virusset igen er i omløb på en mere aktiv måde i regionen, hedder det i en erklæring fra myndighederne i Paris.

Omkring 400 mennesker testes positiv i Paris dagligt. Grupper i alderen 20-30 år er særligt berørt.

I en række andre franske storbyer er der allerede indført lignede tiltag. Det samme gælder dele af Belgien, Holland, Rumænien og Spanien.

Under en hedebølge i Vesteuropa har strandene mange steder været overfyldte trods advarsler om risikoen ved ikke at holde afstand.

Storbritannien registrerede fredag med 36,4 grader den varmeste temperatur for en augustdag i 17 år.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.