Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Motorvej E45 blev spærret: 14 mænd anklages for kidnapning

Specialanklager vil gøre brug af særlig paragraf, der kan fordoble straf i bandesager.

Specialanklager vil gøre brug af særlig paragraf, der kan fordoble straf i bandesager.
Der vil være stort fokus på sikkerheden, når en stor sag med 14 formodede bandemedlemmer onsdag indledes ved Retten i Aarhus. (Arkivfoto).

AARHUS: En gruppe bandemedlemmer fra København og Odense tog til Aarhus for at kidnappe tre mænd.

Sådan lyder anklagen mod 14 mænd, der onsdag er på anklagebænken i Retten i Aarhus.

De blev anholdt natten til 16. januar efter en heftig politijagt, der endte med en afspærring af motorvej E45 ved Vejle.

Forinden havde gruppen ifølge politiet overfaldet og kidnappet tre mænd ved en parkeringsplads på Gudrunsvej i det vestlige Aarhus.

De tre mænd blev ifølge anklageskriftet hevet ind i bilerne, hvor de angiveligt blev truet med pistoler og knive.

Den ene af mændene blev på et tidspunkt smidt i bagagerummet.

De anklagede mænd er efter politiets opfattelse medlemmer af banderne NNV, der står for Nørrebro-Nordvest, samt Korsløkkegruppen – sidstnævnte er en bande med base i Odense.

Specialanklager Jesper Rubow, Østjyllands Politi, kan ikke løfte sløret for, hvilket motiv de anklagede mænd efter hans opfattelse skulle have haft med aktionen:

- Men jeg kan sige så meget, at det efter vores opfattelse ikke var en hyggevisit, der var årsagen til, at de her 14 mænd tog tværs over landet, siger han.

Politiet tog da heller ingen chancer, da de anholdte mænd blev fremstillet i grundlovsforhør.

Retsbygningen i Aarhus blev bevogtet af skarpt bevæbnede betjente, og op til forhøret kontrollerede politiet biler, der ankom med færgen fra Sjælland.

12 personer, der befandt sig nær retsbygningen op til forhøret, blev bortvist, oplyste politiets vagthavende dengang.

Når sagen indledes onsdag, vil sikkerhedsopbuddet også være massivt.

Sagen kommer til at foregå i et lejet lokale, da retsbygningen ikke har plads til de mange anklagede og deres forsvarsadvokater.

Politi og anklagemyndighed går efter at få bragt en særlig bandeparagraf i spil.

Den giver mulighed for at forhøje straffen op det dobbelte, når det drejer sig om banderelateret kriminalitet.

- Det er vores opfattelse, at det, der skete her, var egnet til at skabe en konflikt mellem nogle bandegrupperinger. Hvis retten er enig i den vurdering, er der mulighed for at idømme dobbelt straf, siger Jesper Rubow.

Der er afsat 11 retsdage til sagen. Der ventes dom 3. november.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.