Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Mistænkt om dna på mordriffel: Jeg har ikke rørt et våben

Fem mænd nægter sig alle skyldige i dobbeltdrab i Herlev, som skal være begået som del i svensk bandekonflikt.

Fem mænd nægter sig alle skyldige i dobbeltdrab i Herlev, som skal være begået som del i svensk bandekonflikt.
Tirsdag er anden dag i sagen mod fem svenskere, der er tiltalt for dobbeltdrab i Herlev. Dagen bruges på, at de sidste tre tiltalte skal forklare sig. (Arkivfoto)

GLOSTRUP: Både dna og videoovervågning er centrale beviser i sagen om dobbeltdrabet på to unge mænd, der 25. juni sidste år blev ramt af flere skud i Herlev.

Gerningsmændene kørte i en stjålet sølvgrå Audi, som blev fundet med brandskader på en parkeringsplads i Nærum efter drabene. I bilen er der fundet flere ting med dna, der ifølge anklageren matcher fem svenske mænd, der er tiltalt for drabene.

Blandt andet er der i bilen fundet en automatriffel - AK47 - med dna. Våbnet blev sammen med en pistol brugt ved drabene.

Ifølge senioranklager Rasmus Kim Petersen er dna-materialet på riflen sandsynligvis fra den ældste tiltalte i sagen - en 25-årig mand. Men i Retten i Glostrup afviser den tiltalte at have haft noget med våben at gøre.

- Jeg har overhovedet ikke haft nogen berøring eller forbindelse med nogen våben, da jeg kom til Danmark - heller ikke i Stockholm og Malmø. Det gælder det hele, siger han tirsdag.

Blandt andet er dna matchende den yngste af de tiltalte, en 18-årig mand, fundet på en mønstret hue i bilen.

Tirsdag i Retten i Glostrup forklarer han, at det er hans hue, og at han kan have glemt den i bilen, som han tror, at han var i nogle dage inden drabet.

- Jeg havde været til fest og drukket lidt for meget. Der kom en ven med denne her bil, tror jeg, og skulle køre mig til en taxaholdeplads. Jeg har ikke vidst, at det var en stjålet bil. Så tog jeg en taxa til Malmø, siger den 18-årige.

Hans fingeraftryk er også på nogle poser, der er fundet i gerningsbilen. Dem kan han også have rørt ved under turen, forklarer han.

Senioranklager Rasmus Kim Petersen vil i retten også vide, om det er den 18-årige, som er fanget på overvågning løbende i den modsatte retning, kort efter at den sølvgrå Audi ses køre ind på parkeringspladsen i Nærum.

Overvågningen er filmet på lang afstand.

- Det kan være en af danskerne, der er ude at løbe en morgentur. Viser du billeder uden mit ansigt, kan jeg jo ikke bekræfte det, svarer den unge svensker.

Ifølge anklageren har drabene rod i en konflikt mellem de svenske bander Dødspatruljen og Shottaz. Den ene af de dræbte skal angiveligt have haft en ledende rolle i Shottaz.

Men alle de fem tiltalte i sagen nægter sig skyldige og nægter at have været på gerningsstedet. De fire, der ind til videre er blevet spurgt til det i retten, afviser også tilknytning til Dødspatruljen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.