Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Mindst fem i Mike Pences stab har fået coronavirus

Der er bekymringer om, at flere personer i Pences indercirkel vil blive testet positive de kommende dage.

Der er bekymringer om, at flere personer i Pences indercirkel vil blive testet positive de kommende dage.
Vicepræsident Mike Pence ses her med sin stabschef Marc Short (t.v.), der er blevet testet positiv for coronavirus. Pence selv er testet negativ. (Arkivfoto)

WASHINGTON D.C.: Mindst fem personer i den amerikanske vicepræsident Mike Pences stab er blevet testet positive for coronavirus i de seneste dage.

Det skriver det amerikanske medie CNN.

Søndag morgen dansk tid kom det frem, at det gælder stabschef Marc Short, men også Pences rådgivere Zach Bauer og Marty Obst er blandt de smittede, lyder det nu.

Der er ikke sat navn på øvrige fra Pences stab, der er blevet testet positive.

Mike Pence selv og hans hustru, Karen Pence, blev begge testet negative for coronavirus søndag.

Der er bekymringer om, at flere personer i Pences indercirkel vil blive testet positive de kommende dage, skriver CNN.

Mike Pence planlægger at opretholde den travle valgkampagne trods coronasmitten blandt medarbejdere.

Han vil dermed holde fast i sit nuværende program, mens han forbliver i tæt kontakt med lægerne i Det Hvide Hus, oplyste vicepræsidentens talsmand, Devin O'Malley, lørdag lokal tid.

Præsident Donald Trump, der ifølge BBC har været i tæt kontakt med Marc Short, planlægger heller ikke at gå i isolation.

Nyheden om smitte i Pences stab kom, dagen efter at USA lørdag satte daglig smitterekord for anden dag i træk med næsten 89.000 nye smittetilfælde.

Virusset har siden pandemiens begyndelse spredt sig til alle dele af det amerikanske samfund og altså også til Det Hvide Hus, hvor Donald Trump 2. oktober offentliggjorde, at han var blevet testet positiv.

Siden spredte virusset sig til flere personer tæt på præsidenten. Heriblandt kampagnechef Bill Stepien og talsperson Kayleigh McEnany.

Det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvor og hvordan Mike Pences rådgivere er blevet smittet.

Ifølge CNN har Zach Bauer ikke været på kontoret siden tirsdag, hvor han havde været i kontakt med Obst.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.