Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Medier: Migranter på kriseramt skib bliver flyttet mandag

Over 180 migranter har været om bord på et skib i Middelhavet i over en uge. Mandag kan de blive flyttet.

Over 180 migranter har været om bord på et skib i Middelhavet i over en uge. Mandag kan de blive flyttet.
180 migranter blev reddet af skibet "Ocean Viking" 25. juni i Middelhavet. Lige siden har de ligget til havs.

ROM: Italien vil flytte migranter fra det kriseramte norskejede skib "Ocean Viking" til et karantæneskib.

Det fortæller anonyme kilder fra Italiens indenrigsministerium til nyhedsbureauerne AFP og dpa.

Ifølge dpa vil de omkring 180 migranter blive flyttet mandag til skibet "Moby Zaza".

Migranterne har i over en uge været om bord på "Ocean Viking", efter at de blev reddet i Middelhavet.

Siden er der udbrudt slagsmål, og der har både været selvmordsforsøg og sultestrejke blandt migranterne, hvilket fik besætningen om bord på "Ocean Viking" til at erklære undtagelsestilstand.

Grundet coronakrisen har hverken Malta eller Italien tilladt dem at gå i land.

En kilde fra ministeriet siger til AFP, at et lægehold er i gang med at teste migranterne for sygdomme, herunder coronavirusset, inden de kan blive overført til den nye båd.

Ifølge AFP er migranterne blandt andet fra Pakistan, Nordafrika, Eritrea og Nigeria.

25 af dem skal være børn uden forældre, og to af dem er kvinder, hvoraf den ene er gravid.

Mange af migranterne var flygtet ud på havet i en gummibåd fra Libyen i Nordafrika, hvor de har været udsat for vold og mishandling.

Flere af dem havde ligget i havet i tre dage og tre nætter, efter at deres gummibåd forliste, før de blev reddet op af det norskejede skib.

"Ocean Viking" sejlede 22. juni ud fra Marseille i Frankrig efter at have ligget stille i mange uger på grund af coronapandemien.

Over 100.000 migranter forsøgte at krydse Middelhavet sidste år. Heraf døde 1200 i forsøget, oplyser Den Internationale Organisation for Migration ifølge AFP.

Der er sket et stigning i antallet af forsøg på at krydse Middelhavet, efter at sommeren er begyndt i Europa, skriver AFP.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.