Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Med 125 millioner mundbind vil Trump sende børn tilbage i skole

Donald Trump intensiverer nu forsøget på at sende amerikanske børn tilbage i landets skoler.

Donald Trump intensiverer nu forsøget på at sende amerikanske børn tilbage i landets skoler.
Præsident Donald Trump taler på sit daglige pressemøde om coronasituationen i USA onsdag lokal tid.

WASHINGTON D.C.: USA's regering vil give 125 millioner genanvendelige mundbind til landets skoler.

Det siger den amerikanske præsident, Donald Trump, natten til torsdag dansk tid på sit daglige pressemøde i Det Hvide Hus om coronasituationen i USA.

Tiltaget er et ud af i alt otte tiltag, der bliver anbefalet af den amerikanske regering med henblik på at genåbne landets skoler.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Skoler over hele USA har været lukket ned som følge af den igangværende coronapandemi.

Mundbindene skal bruges, når det ikke er muligt at holde den påkrævede afstand, siger Trump.

- Min administration er også klar til at indsætte medarbejdere fra CDC (USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse, red.) for at støtte skoler, der åbner, og skoler, der har brug for hjælp til sikkert at åbne, siger Trump ifølge CNN.

Udmeldingen kommer midt under et pres fra Trump-administrationen for at genåbne skoler rundt om i landet, skriver CNN.

Trump har tidligere kaldt skolenedlukningen i blandt andet USA's mest folkerige delstat, Californien, for en "forfærdelig beslutning".

Det kan have voldsomme konsekvenser at holde folk hjemme, mener præsidenten.

- Børn og forældre dør også af den slags traumer, sagde Trump i midten af juli.

Den svære beslutning om at åbne skoler ligger hos de amerikanske skoledistrikter, der har skulle afgøre, om undervisningen skulle begynde igen, eller om de skulle anvende onlineundervisning, der har været udskældt blandt forældre, som kalder det ineffektivt.

USA har ifølge en opgørelse fra Johns Hopkins University registreret over 5,1 million smittetilfælde. Tidligere denne uge kom det frem, at mindst 338.000 af de smittede er børn.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.