Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Politiet i Berlin opløser under buhråb protester mod mundbind

I stjæler vores frihed, råbte 20.000 under coronaprotest. Ingen plads til nazister, lød det fra mod-demo.

I stjæler vores frihed, råbte 20.000 under coronaprotest. Ingen plads til nazister, lød det fra mod-demo.
En demonstrant i Berlin med et skilt, der kræver "frihed for Tyskland". Mange tusinde er mødt op i Berlin for at protestere mod, at de skal bære mundbind og holde afstand. Demonstrationen har blandt andet samlet anarkistiske grupper, modstandere af vaccination og stærkt højreorienterede grupper.
I stjæler vores frihed, råbte 20.000 under coronaprotest. Ingen plads til nazister, lød det fra mod-demo.
Demonstration against the government''s restriktions amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Berlin En demonstrant i Berlin med et skilt, der kræver "frihed for Tyskland". Mange tusinde er mødt op i Berlin for at protestere mod, at de skal bære mundbind og holde afstand. Demonstrationen har blandt andet samlet anarkistiske grupper, modstandere af vaccination og stærkt højreorienterede grupper. Christian Mang/Reuters
I stjæler vores frihed, råbte 20.000 under coronaprotest. Ingen plads til nazister, lød det fra mod-demo.
Demonstration against the government''s restriktions amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Berlin Moddemonstranter i Berlin iført mundbind med skilte, der fortæller: "Kein Platz für Nazis" - her ikke plads til nazister. De er utilfredse med, at der er mødt 20.000 op i den tyske hovedstad for at protestere mod de restriktiooner, som regeirngen har indført for at hold coronasmitten under kontrol. Christian Mang/Reuters
I stjæler vores frihed, råbte 20.000 under coronaprotest. Ingen plads til nazister, lød det fra mod-demo.
Demonstration against the government''s restriktions amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Berlin 20.000 deltog lørdag i en demonstration mod den tyske regerings corona-restriktioner. Men da de fleste demonstanter ikke bærer mundbind og holder fysisk afstand, har politiet besluttet at opløse demonstrationen. Fabrizio Bensch/Reuters

BERLIN: Politiet i Berlin opløste lørdag aften en demonstration, der havde samlet 20.000 mennesker. De protesterede mod regeringens krav om blandt andet mundbind og fysisk afstand under coronakrisen.

Flere af demonstrationens ledere blev af betjente fjernet fra en scene, mens der lød buhråb fra de mange, der var mødt op på Unter den Linden og Brandenburger Tor for at protestere.

Politiet opjusterede lørdag aften skønnet over deltagere i demonstrationen fra 15.000 til 20.000.

Begrundelsen for at opløse den store forsamling var, at deltagerne ikke overholdt kravet om at bære mundbind og ikke holdt fysisk afstand til hinanden.

Trods en stigning i Tyskland i antallet af smittede med covid-19 var de mange mødt op i den tyske hovedstad for at protestere mod regeringens restriktioner.

Da de samlede sig tidligere på dagen, blev der råbt "frihed" og "modstand".

- Den største konspiration er pandemien med coronavirus, lød et andet tilråb.

- I stjæler vores frihed, lød et tredje.

Det var tilsyneladende folk med meget forskellig baggrund, der var mødt op, herunder folk der modsætter sig at lade sig vaccinere mod coronavirus.

Men en moddemonstration var ikke i tvivl om, hvem der også deltog.

- Ud med nazisterne, lød det herfra.

Politiet sørgede for, at de to demonstrationer ikke kom til at krydse hinanden, og der blev ikke meldt om sammenstød.

Tyskland har fra det første store udbrud i marts haft held til at begrænse coronasmitten. Men myndighederne kan igen melde om en stigning i antallet af folk med covid-19.

Saskia Esken, der formand for det socialdemokratiske regeringsparti SPD, kalder på Twitter deltagerne i lørdagens store demonstration i Berlin for "Covidioten".

- De bringer ikke bare vores helbred i fare, de bringer også vores resultater mod pandemien i fare, skriver hun.

Økonomiminister Peter Altmaier fra det andet regeringsparti, CDU, mener, det skal have konsekvenser at demonstrere på den måde, som det er sket i Berlin.

Han siger, at han går ind for hårdere straffe for at bryde de regler, der gælder under pandemien.

Tyskland har i det forløbne døgn registreret yderligere 955 nye smittede med covid-19, oplyser Robert Koch-instituttet.

/ritzau/dpa

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.