Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Mand dømt for at knivstikke kæreste og kaste hende i havn

En 29-årig mand er torsdag idømt fængsel i seks år og tre måneder for at forsøge at slå en kvinde ihjel.

En 29-årig mand er torsdag idømt fængsel i seks år og tre måneder for at forsøge at slå en kvinde ihjel.
En 29-årig mand er idømt fængsel i seks år og tre måneder samt udvist for bestandigt. Straffen har han fået for at forsøge at slå sin ekskæreste ihjel ved at stikke hende med kniv og kaste hende i havnen en decembernat. Han har valgt at modtage dommen. (Arkivfoto).

AARHUS: En kvinde blev stukket fire gange - heraf mindst en gang i brystet - og snittet med en kniv, inden hun en decembernat blev kastet i havnen i Aarhus.

Torsdag er kvindens ekskæreste ved Retten i Aarhus blevet idømt fængsel i seks år og tre måneder for drabsforsøg.

29-årige Rayed Khalil Ibrahim, der er irakisk statsborger, er desuden udvist for bestandigt. Det oplyser senioranklager Jakob Beyer.

- Jeg er ganske tilfreds med sagens udfald. Retten har valgt at følge anklagemyndighedens bevisvurdering af, at der var tale om drabsforsøg. Det er det, jeg hæfter mig ved, siger han.

Jakob Beyer mente, at måden, som knivoverfaldet fandt sted på, og at hun efterfølgende blev smidt i det vinterkolde vand, gjorde, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, som skulle give en hårdere straf.

Det mente retten dog ikke. En dom fra Højesteret har ifølge senioranklageren slået fast, at udgangspunktet for drabsforsøg er fængsel i seks år.

Men foruden drabsforsøget fra 2018 er manden kendt skyldig i røveri samt en række butikstyverier.

Det var nogle mænd, der på vej hjem fra en bytur natten til den 24. december 2018 opdagede, at kvinden råbte fra vandet.

Manden har under sagen nægtet sig skyldig i drabsforsøg. Han har forklaret, at kvinden forsøgte at begå selvmord ved at stikke sig selv og kaste sig i havnen.

Den forklaring købte retten dog ikke.

Rayed Khalil Ibrahim mener, at han og kvinden var kærester, da overfaldet fandt sted. Det er kvinden uenig i.

Han er blevet varetægtsfængslet efter dommen. Han anker ikke.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.