Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Magnussen vil ikke knæle: Støtter ikke en politisk organisation

Den danske Formel 1-kører er imod racisme, men vil ikke støtte Black Lives Matter-bevægelsen.

Den danske Formel 1-kører er imod racisme, men vil ikke støtte Black Lives Matter-bevægelsen.
Søndagens grandprix på Silverstone i England blev ligesom sæsonens andre løb indledt med, at kørerne viste deres støtte til kampen mod racisme.

SILVERSTONE: Sortes rettigheder har ligesom i mange andre sportsgrene været i fokus i Formel 1, siden motorsportens kongeklasse med flere måneders forsinkelse blev sat i gang i starten af juli.

Kørerne har på forskellige måder udtrykt deres støtte til kampen mod racisme, og Mercedes har sågar malet sine biler sorte.

Kevin Magnussen har tidligere været blandt de kørere, der før løbene knælede, men det stoppede den danske Haas-kører med i søndags. Her var han en af i alt otte, der stod op.

- I forhold til at stå op eller knæle vil jeg være sikker på, at jeg støtter budskabet om at stoppe racisme. Jeg vil gerne støtte den bevægelse, men ikke nogen for form politisk organisation, som jeg mener, Black Lives Matter-bevægelsen er, siger Magnussen torsdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

- Jeg vil gerne distancere mig selv fra det (Black Live Matter-bevægelsen, red.) og fortsætte med at støtte kampen mod racisme og det budskab, som jeg synes, det er godt, at Formel 1 og alle kørerne også støtter.

Lewis Hamilton har ført an i kørernes stilfærdige protester mod racisme. Den forsvarende verdensmester er den eneste sorte kører i Formel 1.

Sæsonens femte løb køres søndag. Det finder ligesom sidste weekends grandprix sted på Silverstone.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.