Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Mærsk køber svensk toldselskab for tæt på to milliarder

Det svenske selskab KGH Customs Services købes af A.P. Møller-Mærsk for omkring 1,9 milliarder kroner.

Det svenske selskab KGH Customs Services købes af A.P. Møller-Mærsk for omkring 1,9 milliarder kroner.
A.P. Møller-Mærsk har mandag annonceret købet af et svensk toldselskab. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: A.P. Møller-Mærsk køber et svensk selskab i en milliardhandel.

Mærsk betaler, hvad der svarer til 1,9 milliarder kroner for selskabet KGH Customs Services, der er beskæftiget inden for toldservices.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Selskabet, der arbejder med at optimere håndtering af told og handel i Europa, har 775 ansatte og solgte sidste år for et beløb svarende til 632 millioner kroner.

Til sammenligning havde Mærsk i 2019 en omsætning på 39 milliarder doller - hvad der svarer til 270 milliarder kroner.

Det svenske selskab, der har hjemme i Göteborg, er ifølge Vincent Clerc, chef for Mærsks logistikforretning, en vigtig byggeklods i selskabets strategi.

- Med KGH vil vi ikke bare styrke vores evner inden for toldservices og relateret rådgivning, men også nå flere af vores kunder i Europa, siger han i meddelelsen.

Tidligere har Mærsk inden for transport haft sin primære forretning med at drive havne og sejle containere rundt på verdenshavene.

Nu har Mærsk dog en strategi om at kunne flytte varer hele vejen ud til kunderne, så det også gælder logistik og transport på landevejen.

Det betød, at Mærsk i februar købte den amerikanske logistikvirksomhed Performance Team for 3,7 milliarder kroner.

Det skulle være med til at give Mærsk en stærkere tilstedeværelse i USA.

Her har Performance Team 24 lagerhuse, der på vegne af virksomheder står for at sende varer ud til slutkunden, som kan være en anden virksomhed eller forbruger.

Mandagens køb af svenske KGH har givet medvind til Mærsk-aktien på børsen i København.

Selskabets B-aktie er i løbet af morgenen steget med op til fem procent.

Ved 10-tiden er en del af gassen dog gået af, og B-aktien stiger 3,8 procent.

Handlen er betinget af myndighedernes godkendelse, og indtil den er opnået, fortsætter de to parter som individuelle selskaber.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.