Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Macron lover stor milliardhjælp til Frankrigs bilindustri

Den franske præsident er klar til at bruge omkring 60 milliarder kroner på den franske bilindustri.

Den franske præsident er klar til at bruge omkring 60 milliarder kroner på den franske bilindustri.
Præsident Emmanuel Macron var iført mundbind, da han tirsdag besøgte billeverandøren Valeo i det nordlige Frankrig.

PARIS: Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har tirsdag præsenteret en hjælpepakke til en værdi af over otte milliarder euro - svarende til omkring 60 milliarder kroner - til den franske bilindustri.

Samtidig siger præsidenten, at selvkørende biler og elbiler skal udgøre en afgørende del af landets bilindustri i fremtiden.

De næste fem år skal Frankrig øge produktionen af netop den type biler med en million om året, lyder det.

- Vi har brug for et mål som motivation. Vi skal gøre Frankrig til Europas førende producent af rene biler, siger Macron.

For at nå målet om at blive førende inden for elbilindustrien vil Frankrig hæve en bonus, man får når man køber elbiler, til 7000 euro - svarende til over 52.000 kroner. Den bonus lyder i dag på 6000 euro - knap 45.000 kroner.

Præsident Macrons udmelding kommer efter et besøg tirsdag hos billeverandøren Valeo i det nordlige Frankrig.

Her fortalte han også om et planlagt statslån til bilgiganten Renault til en værdi af fem milliarder euro - 37 milliarder kroner. Lånet er dog ikke blevet underskrevet endnu, da de sidste aftaler stadig mangler at falde på plads.

Frankrigs bilindustri er blevet tvunget i knæ under coronakrisen. Det er derfor, at regeringen nu er klar med, hvad Macron kalder et "historisk" tiltag.

På verdensplan har Frankrig fjerdeflest døde med coronavirus. I alt har landet registreret 28.460 døde med coronavirus. Det er kun overgået af USA (98.371 døde), Storbritannien (37.130) og Italien (32.877).

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.