Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Lukkede parker tvinger Disney til at fyre 28.000 ansatte

67 procent af de 28.000 fyrede medarbejdere er deltidsansatte, oplyser lederen af Disneys forlystelsesparker.

67 procent af de 28.000 fyrede medarbejdere er deltidsansatte, oplyser lederen af Disneys forlystelsesparker.
Disneys forlystelsesparker i den amerikanske delstat Californien er fortsat lukkede som følge af coronapandemien. (Arkivfoto).

BURBANK: Langvarig nedlukning af Disneys forlystelsesparker i Californien og begrænset adgang til de parker, der er genåbnet, tvinger nu virksomheden til at afskedige 28.000 ansatte.

De mange fyringer sker på tværs af selskabets afdelinger for forlystelsesparker, oplevelser og forbrugerprodukter.

Det rapporterer CNBC.

I et brev til medarbejderne tirsdag skriver Josh D'Amaro, leder af Disneys forlystelsesparker, at Disney har været nødt til at træffe adskillige "svære beslutninger" som følge af coronapandemien.

Han nævner blandt andet, at virksomheden ikke længere vil holde fast i de tusindvis af medarbejdere, der har været sendt hjem under coronakrisen.

Ifølge Josh D'Amaro er omkring 67 procent af de 28.000 afskedigede medarbejdere deltidsansatte.

Nyhedsbureauet AP skriver, at The Walt Disney Co. oplyser, at de planlagte fyringer vil finde sted i virksomhedens forlystelsesparker i Californien og Florida.

Disneys parker lukkede i foråret, da coronavirusset begyndte at sprede sig i USA.

Parkerne i Florida genåbnede i sommer. Men parkerne i Californien er fortsat lukkede, mens virksomheden afventer retningslinjer fra myndighederne i delstaten.

Josh D'Amaro skriver videre i brevet, at hans ledelsesafdeling har arbejdet hårdt for at forsøge at undgå fyringer. Men grundet et begrænset antal gæster som følge af regler om fysisk afstand har det altså ikke været muligt.

- Hvor hjerteskærende det end er, så er dette den eneste mulighed, vi har, set i lyset af covid-19's langvarige indvirkning på vores forretning.

- Herunder begrænset kapacitet på grund af fysiske afstandskrav og den fortsatte usikkerhed omkring varigheden af pandemien, skriver han ifølge AP.

Mens Disneys parker i Californien altså stadig er lukkede, er forlystelsesparkerne i Florida, Paris, Shanghai, Japan og Hongkong alle genåbnet med begrænses kapacitet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.