Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kulturrådmand vil have aflyst festuge i coronaramte Aarhus

Jacob Bundsgaard, borgmester og bestyrelsesformand i Aarhus Festuge, bør aflyse begivenheden, lyder det.

Jacob Bundsgaard, borgmester og bestyrelsesformand i Aarhus Festuge, bør aflyse begivenheden, lyder det.
Jacob Bundsgaard (S) er både borgmester i Aarhus og formand for bestyrelsen i Aarhus Festuge, som efter planen skal begynde 28. august. Der er stigende pres i byrådet for at få aflyst festugen, fordi Aarhus i øjeblikket kæmper med et lokalt udbrud af coronavirus.

AARHUS: Et lokalt smitteudbrud i Aarhus Kommune betyder, at der blandt andet er krav om mundbind i den offentlige transport og er lukket for besøg på plejehjem.

Alligevel er Aarhus Festuge, som starter om to uger, ikke blevet aflyst.

Flere politikere fra Aarhus Byråd presser nu på for at få Jacob Bundsgaard (S), borgmester og formand for bestyrelsen i Aarhus Festuge, til at aflyse.

Bestyrelsen i Aarhus Festuge er indkaldt til ekstraordinært møde på mandag for at afklare situationen.

Her vil rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R), stemme for at aflyse festugen.

Det oplyser han i en pressemeddelelse fra Kultur & Borgerservice i Aarhus Kommune.

- Vi skal have styr på coronaudviklingen i Aarhus og hele det danske samfund. Hvis der er den mindste tvivl, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at gennemføre, så skal vi aflyse, siger han.

Hans Skou, som er politisk ordfører for Venstre i Aarhus, siger, at det hverken er hensigtsmæssigt eller realistisk at afholde Aarhus Festuge. Han har ellers tidligere bakket op om at gennemføre festlighederne.

- Vi er i en situation, hvor vi kan se, at smittetallene er alvorlige, og myndighederne er bekymrede over udviklingen, siger han.

- I Aarhus er gymnasielever ikke i skole, og virksomheder sender medarbejdere hjem. Derfor mener jeg, at vi bliver nødt til at aflyse Aarhus Festuge.

Også kommunens børne- og ungerådmand, Thomas Medom (SF), vil have aflyst festlighederne, har han sagt til DR Nyheder.

Fra arrangørerne har det lydt, at planlægningen af dette års festuge har taget højde for coronasituationen for at sikre, at de gældende retningslinjer vil blive fulgt.

Åbningskoncerten er aflyst, de fleste arrangementer vil foregå udendørs, og der er skrappe krav til, hvor mange der må samles.

Jacob Bundsgaard ønsker ikke at udtale sig. Han henviser til en pressemeddelelse, som Aarhus Kommune udsendte onsdag om det ekstraordinære møde i bestyrelsen mandag.

Han har dog til Århus Stiftstidende sagt, at han vil genoverveje beslutningen om at afholde Aarhus Festuge.

Presset for at aflyse kommer også fra Christiansborg. Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, mener, at borgmesteren straks skal aflyse.

- Man kan ikke med den ene hånd bede gymnasieelever om at blive hjemme og kræve mundbind i kollektiv transport, mens man samtidig vil afholde Aarhus Festuge. Det hænger simpelthen ikke sammen, siger hun.

/ritzau

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.