Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Lakers tromler hen over Miami Heat i første finalekamp

LeBron James var tæt på at lave en triple-double, da Los Angeles Lakers indledte mesterskabsserie med sejr.

LeBron James var tæt på at lave en triple-double, da Los Angeles Lakers indledte mesterskabsserie med sejr.
Anthony Davis (3) blev topscorer med 34 point for Los Angeles Lakers i den første finalekamp mod Miami Heat. Til højre er det Jae Crowder fra Miami Heat.

MIAMI: Basketballholdet Los Angeles Lakers fik natten til torsdag dansk tid en perfekt start på NBA's finaleserie med en sejr på 116-98 over Miami Heat.

Kampen var den første af maksimalt syv mellem de to hold.

Anthony Davis, der for første gang deltager i en finaleserie, blev topscorer for Lakers med 34 point.

Holdets største stjerne, LeBron James, var tæt på at blive noteret for en såkaldt triple-double med 25 point, 13 rebounds og ni assister.

Det kaldes i NBA en triple-double, når en spiller har et tocifret tal i tre statistiske kategorier.

LeBron James er den fjerde spiller i historien til at optræde i ti NBA-finaler.

Anført af de to stjerner dominerede Lakers fra kampens start, og holdet vandt de tre første quarters, mens Miami Heat fik pyntet på resultatet ved at vinde fjerde quarter.

Og selv om sejren ikke var i fare, så irriterer det stjernerne, at Lakers gik ned til sidst.

- Vi er ikke tilfredse. Vi kan ikke lide måden, hvorpå vi sluttede kampen. Det var ikke mesterskabsmentalitet, og det skal vi gøre bedre, sagde Anthony Davis.

I samme kontekst mindede LeBron James efter sejren om, at momentum hurtigt kan skifte i basketball.

- Jeg har oplevet øjeblikke i min karriere, hvor du har al momentum i verden og føler, at du har kampen under kontrol, og så kan ét spil ændre forløbet af en kamp. Eller forløbet af en serie.

Miami Heat blev i kampen ramt af skader til Jimmy Butler, Goran Dragic og Bam Adebayo. Kun Jimmy Butler, der er blandt holdets mest scorende, kom på banen igen i fjerde quarter.

Det er ti år siden, at Lakers senest nåede frem til finalen i NBA. Hvis mesterskabet kommer i hus, tangerer holdet Boston Celtics' rekord på 17 NBA-titler.

Kamp to mellem Lakers og Heat spilles natten til lørdag dansk tid.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.