Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kyllingekød fra Brasilien testet coronapositiv i Kina

Der er ikke nogen reel risiko for at blive smittet med coronavirus via fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen.

Der er ikke nogen reel risiko for at blive smittet med coronavirus via fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen.
Myndigheder i den kinesiske by Shenzhen har konstateret coronavirus i kyllingekød importeret fra Brasilien. Tidligere har virus været konstateret i importerede laks på fødevaremarkedet Xinfadi i Beijing, som billedet er fra. (Arkivfoto)

SHENZHEN: En prøve fra frosne kyllingevinger, som blev importeret fra Brasilien til den sydlige kinesiske by Shenzhen, er blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser de lokale kinesiske myndigheder, som nu frygter ny coronasmitte fra kød.

Lokale kontrolmyndigheder har under en rutinemæssig stikprøve testet kødet positiv.

Stikprøvekontrollen er blevet foretaget på importeret kød, fisk og skaldyr siden juni, hvor et nyt smitteudbrud blev sat i forbindelse med det store Xinfadi-fødevaremarked i hovedstaden, Beijing.

Opdagelsen kommer, dagen efter at der blev fundet spor efter coronavirus på en pakke med frosne rejer fra Ecuador.

Den danske fødevarestyrelse tager det "roligt", selv om der fundet coronasmitte i kyllingekød.

- Det er vurderingen hos både WHO, det europæiske fødevaresikkerhedsagentur og danske sundhedsmyndigheder, at der ikke er nogen reel risiko for at blive smittet med coronavirus via fødevarer.

- Der er ikke rapporteret nogen sygdom fra coronavirus gennem fødevarer til mennesker, siger Nikolas Kühn Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

Kina har optrappet kontrollen i landets havne som følge af bekymringen over smitte i importerede fødevarer.

Sundhedsmyndighederne i Shenzhen har testet alle de personer, som har været eller kunne have været i kontakt med de inficerede fødevarer. De er alle testet negative.

Danmark tester i øjeblikket ikke fødevarer for coronavirus, oplyser Nikolas Kühn Hove.

- Covid-19 smitter igennem lungerne. Og det er sjældent, at fødevarer går i lungerne og smitter på den måde. Der er andre sygdomme ved importeret kyllingekød, der er mere risikable som for eksempel salmonella.

- Vi har ikke nogen videnskabelig dokumentation for, at fødevarer har gjort folk syge med coronavirus. Hvis det ændrer sig, kan jeg ikke udelukke, at vi ændrer de kontroller, vi gennemfører, siger han.

Brasiliens ambassade i Beijing har ikke reageret med kommentarer på forløbet.

Kinesiske mikrobiologer i Kinas Nationale Center for Fødevaresikkerhed sagde i juni, at det ikke kunne udelukkes, at inficeret kød kunne føre til nye smitteudbrud.

Men forskere understreger, at der ikke er nogen stærke indikationer på, at coronavirus kan spredes via frossent kød.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.