Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

DHF indkalder til krisemøde: Overvejer at droppe EM

DHF-formand overvejer at droppe EM-værtskab lørdag. Han har indkaldt til bestyrelsesmøde søndag formiddag.

DHF-formand overvejer at droppe EM-værtskab lørdag. Han har indkaldt til bestyrelsesmøde søndag formiddag.
Danmarks kvindelandshold er i gang med forberedelserne til EM i håndbold, selv om det er usikkert, om det bliver til noget. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Regeringen arbejder fortsat på at finde en løsning for EM-slutrunden i håndbold for kvinder, gentog kulturminister Joy Mogensen (S) lørdag i en skriftlig kommentar.

Men i Dansk Håndbold Forbund (DHF) er man ved at miste tålmodigheden over den manglende beslutning fra regeringen, og formand Per Bertelsen har indkaldt bestyrelsen til et krisemøde søndag.

Der har været usikkerhed om slutrunden, efter at Norge mandag trak sig som medvært for slutrunden, som efter planen skal afvikles i december.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har tilbudt at påtage sig hele værtskabet for slutrunden. Men den endelige godkendelse fra regeringens covid-19-udvalg mangler.

Udvalget skal blandt andet tage stilling til, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at fordoble antallet af deltagende hold på dansk jord fra 8 til 16.

Ifølge DHF-formand Per Bertelsen er der ikke meget dialog mellem parterne.

- Vi havde senest kontakt i relation til det her i går morges (fredag, red.), da vi besluttede os for at sige, at vi ville kigge på det en gang til. Om vi kunne stramme endnu mere op, hvis det kunne være med til at løse problemet.

- Det var den kontakt, vi havde i går morges ved nitiden. Siden har der ikke været nogen kontakt, siger han lørdag middag til Ritzau.

Bertelsen havde først udpeget torsdag som deadline. Dernæst fredag. Lørdag sagde han tidligt, at han overvejede at indkalde bestyrelsen i håndboldforbundet for at droppe værtskabet.

- Jeg overvejer meget, om de skal indkaldes i eftermiddag eller i morgen formiddag, så vi kan træffe den endelige beslutning og meddele Det Europæiske Håndboldforbund, at vi ikke kan hjælpe dem, selv om vi er klar, fordi vi åbenbart ikke har den opbakning fra regeringen, som vi skal have, sagde han.

Senere lørdag præciserede Bertelsen over for B.T.:

- Jeg indkalder min bestyrelse til et møde i morgen (søndag, red.) klokken 11, og så må vi se, hvordan vi stiller os over for det hele. Om vi føler os nødt til at kaste håndklædet i ringen.

- Sådan kan det ende. Lige nu er jeg meget pessimistisk. Og jeg har svært ved at se, at vi kan få det gennemført, når vi ikke får noget svar fra kulturministeriet.

Hvis EM gennemføres efter planen, begynder slutrunden 3. december og slutter 20. december.

Slutrunden bliver i så fald den første med Jesper Jensen som træner for de danske håndboldkvinder.

Danmark er i gruppe med Frankrig, Montenegro og Slovenien, og tre af holdene går videre til mellemrunden.

Danmark var senest vært for EM i kvindehåndbold i 2010 med Norge som medvært. Ved den lejlighed blev Danmark nummer fire.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.