Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kronprinsesse Mary følger i svigerfars fodspor som præsident

Kronprinsesse Mary skal stå i spidsen som præsident for WWF Verdensnaturfondens danske afdeling.

Kronprinsesse Mary skal stå i spidsen som præsident for WWF Verdensnaturfondens danske afdeling.
Kronprinsesse Marys svigerfar prins Henrik var præsident for verdensnaturfonden fra 1972 frem til hans død i 2018. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Kronprinsesse Mary er blevet udnævnt til præsident for WWF Verdensnaturfonden i Danmark.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Dermed følger hun i sin svigerfar prins Henriks fodspor, som var præsident i organisationen fra 1972 frem til sin død i 2018.

Det var prins Henrik, der i sin tid grundlagde den danske afdeling.

Kronprinsessen skal stå i spidsen for fondens fremtidige arbejde med at bevare dyrs levesteder og naturens mangfoldighed, lyder det i meddelelsen.

Kronprinsesse Mary har længe arbejdet aktivt med FN's verdensmål, og hun glæder sig til at stå i spidsen for WWF Verdensnaturfonden.

I sin nye rolle som præsident skal hun engagere sig i projekter, der handler om ikoniske dyrearter, regnskov, plastik, hav og Arktis.

- Vi har kun én klode, og vi skal passe godt på den og dyrene, hvis vores børn og generationerne efter dem også skal have en tryg og naturrig verden at vokse op i, siger hun i meddelelsen.

Siden prins Henrik startede afdelingen op for 48 år siden, har kongehuset spillet en vigtig rolle i at skabe opmærksomhed omkring projekter til fordel for naturen og dyrelivet, lyder det i meddelelsen.

Generalsekretær Bo Øksnebjerg er glad for, at kronprinsesse Mary har takket ja til opgaven.

- Vi er utrolig glade for, at kronprinsessen har grebet faklen og vil føre den videre, siger Bo Øksnebjerg.

- I Verdensnaturfonden er præsidentens rolle at være et fyrtårn for det arbejde, som vi laver for verdens natur og dyreliv. Vi er utroligt glade for, at kronprinsessen har taget den rolle på sine skuldre, siger han.

WWF Verdensnaturfonden er den danske afdeling af World Wildlife Fund for Nature.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.