Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kritisk DSU-formand opfordres til at gå af - Frank Jensen liker

Frank Jensen synes godt om Facebook-opslag, hvor DSU-formand, der ikke støtter ham, opfordres til at gå af.

Frank Jensen synes godt om Facebook-opslag, hvor DSU-formand, der ikke støtter ham, opfordres til at gå af.
DSU-formand Cecilie Sværke Priess (S) bliver på Facebook opfordret til at trække efter kritik af overborgmester i København Frank Jensen (S). Det opslag har Frank Jensen liket.

KØBENHAVN: Formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i København Cecilie Sværke Priess har udtrykt mistillid til Frank Jensen (S), fordi han har krænket flere kvinder.

På Facebook har en kvinde skrevet et længere opslag, hvor hun opfordrer Cecilie Sværke Priess til at trække sig.

Det opslag har overborgmester Frank Jensen liket. Ifølge Jyllands-Postens politiske redaktør, Marchen N. Gjertsen, havde han tidligere delt opslaget, skriver hun på Twitter. Det fremgår ikke længere af opslaget.

Frank Jensen fik søndag opbakning fra partifællerne ved et krisemøde i København, efter at der er blevet oprullet flere sager om krænkelser af kvinder i medierne.

På et efterfølgende pressemøde erkendte Frank Jensen, at han har været en krænker, og derfor undskyldte han overfor kvinder, han har stødt gennem 30 år i politik.

Cecilie Sværke Priess fortalte søndag til Jyllands-Posten, at hun har modtaget otte nye sager om personer, der har oplevet krænkelser fra Frank Jensen eller været vidne til episoder.

En af sagerne omhandler Cecilie Sværke Priess. Frank Jensen har afvist episoden.

Der skulle angiveligt være tale om en episode i Fælledparken i maj 2019, hvor Frank Jensen havde kysset DSU-formanden på kinden.

Cecilie Sværke Priess ønskede ikke sagen frem i offentligheden, og hun beskylder Frank Jensen for at bryde en aftale om anonymitet ved at have omtalt episoden.

Hos DSU's øverste ledelse tager formand Frederik Vad Sørensen afstand fra, at Frank Jensen synes godt om opslaget, hvor Cecilie Sværke Priess opfordres til at trække sig.

- Jeg kan se, at partiets næstformand Frank Jensen opfordrer en regional leder af DSU til at trække sig. Det håber jeg, han trækker tilbage, skriver Frederik Vad Sørensen på Twitter.

Cecilie Sværke Priess har også selv kommenteret episoden på Twitter:

- Er det sådan her, man er en del af løsningen på en sexistisk kultur, skriver hun i forbindelse med en deling af opslaget.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.