Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kongerne af Europa League løber Roma ud af turneringen

Sevilla var hurtigere i både tanke og handling og ekspederede Roma ud af sæsonens Europa League.

Sevilla var hurtigere i både tanke og handling og ekspederede Roma ud af sæsonens Europa League.
Sergio Reguilón sparker Sevilla på 1-0 i ottendedelsfinalen mod AS Roma i Europa League på MSV-Arena i Duisburg.

DUISBURG: Med fem triumfer i Europa League siden 2006 er Sevilla blevet turneringens mest succesfulde hold i historien. Og chancen for en sjette titel er bestemt til stede i år.

Det spanske hold leverede en overbevisende indsats i torsdagens kvartfinale mod AS Roma, der blev slået med 2-0 efter en solid spansk indsats.

På neutral bane i Duisburg blev de italienske spilleres manglende fart adskillige gange udstillet - blandt andet ved begge mål.

Normalt spilles knockoutkampene over to opgør i turneringen, men coronasituationen tilbage i marts førte til aflysning af holdenes første møde. Derfor blev duellen udkæmpet over én kamp.

I kvartfinalen, som også spilles over én kamp, venter enten græske Olympiakos eller engelske Wolverhampton på det andalusiske mandskab.

Sevilla var Roma overlegne i alle spillets facetter i de første 45 minutter. Romerne havde ganske enkelt ikke midlerne til at dæmme op for Sevilla.

Skudstatistikken hed 7-1 halvvejs i kampen, og det var ganske fortjent, at de femfoldige spanske Europa League-vindere kunne gå til pause foran 2-0.

Føringsmålet kom midtvejs i halvlegen, da den Real Madrid-lejede venstreback Sergio Reguilón viste fantastisk fart og rykkede sig fri i feltets venstre side.

Afslutningen var ikke ligeså imponerende, men det samme kan siges om Pau Lopez målmandsspil, og så stod det 1-0.

Kort før pausen blev Roma igen slået på fart. Lucas Ocampos overløb en Roma-forsvarer helt ude ved sidelinjen, trak ind og lagde bolden ind foran til Youssef En-Nesyri, som let kunne gøre det til 2-0.

Roma var lidt bedre med efter pausen, men når holdet nærmede sig Sevilla-målet, var skarpheden til at overse.

Med godt et kvarter igen blev Romas håb om sejr holdt i live med en VAR-annulleret Sevilla-scoring, men det var stadig tættere på 3-0 end 2-1 i resten af kampen.

Romas Gianluca Mancini ragede et rødt kort til sig dybt inde i overtiden, da han hamrede en albue i hovedet på en Sevilla-spiller.

Sevilla er fortjent klar til kvartfinalen.

Det samme er tyske Bayer Leverkusen, som nåede at spille det første ottendelsfinaleopgør ude mod Rangers FC i marts.

Resultatet dengang var en 3-1-sejr, som tyskerne uden større besvær vekslede til en samlet målforskel på tre med en 1-0-sejr hjemme på BayArena torsdag.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.