Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Knuthenborg-direktør om elefanthjem: Det vildeste vi har gjort

Fire cirkuselefanter flyttede lørdag ind i Knuthenborg Safaripark, og det er gået over al forventning.

Fire cirkuselefanter flyttede lørdag ind i Knuthenborg Safaripark, og det er gået over al forventning.
De fire cirkuselefanter blev sidste år købt af staten, efter et forbud mod vilde dyr i cirkus blev vedtaget i 2018. Det blev besluttet, at de skulle nyde deres otium i Knuthenborg, og lørdag kunne safariparken åbne Elefantsletten. Det så sådan ud, da elefanterne viste sig for det begejstrede publikum.
Fire cirkuselefanter flyttede lørdag ind i Knuthenborg Safaripark, og det er gået over al forventning.
Denmark government elephants De fire cirkuselefanter blev sidste år købt af staten, efter et forbud mod vilde dyr i cirkus blev vedtaget i 2018. Det blev besluttet, at de skulle nyde deres otium i Knuthenborg, og lørdag kunne safariparken åbne Elefantsletten. Det så sådan ud, da elefanterne viste sig for det begejstrede publikum. Claus Bech/Ritzau Scanpix
Fire cirkuselefanter flyttede lørdag ind i Knuthenborg Safaripark, og det er gået over al forventning.
Denmark government elephants Sådan så det ud på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark, da Danmarks sidste cirkuselefanter blev lukket ud lørdag. Claus Bech/Ritzau Scanpix

MARIBO: - Det er nok det vildeste, vi nogensinde har gjort.

Sådan siger Knuthenborg Safariparks begejstrede direktør, Christoffer Knuth, om Elefantsletten, hvor Danmarks fire sidste cirkuselefanter flyttede ind lørdag.

- Det er så rigtigt at se dem her, nu hvor de har stået på ét ben i et cirkustelt så længe.

- Nu kan de få lov at være elefanter, og det er vildt, hvor hurtigt det er gået. Helt ærligt, det er virkelig fantastisk.

- Jeg synes, vi har prøvet meget, men det her er det mest fantastiske, vi nogensinde har lavet, siger han.

Ifølge Christoffer Knuth har elefanterne siden lørdag været igennem en tredjedel af det 140.000 kvadratmeter store udeområde.

- De har badet, rodet i mudder og spist græs i store mængder. Det fungerer fuldstændig fantastisk.

- De begynder at bevæge sig længere og længere væk, så det er bare så idyllisk, og folk er helt vildt glade for at se dem.

Han vurderer, at der har været omkring 10-20 procent flere besøgende end på samme tidspunkt sidste år.

Der har dog ingen problemer været, med at gæsterne har været for tætte.

- Folk har været gode til at holde afstand, og vi har virkelig mange vagter på, som sørger for, at folk ikke står for tæt.

- Vi skal have vagter på, for mange glemmer der jo let, når solen skinner. Men det går virkelig godt, siger Christoffer Knuth.

Det har kun været én episode, hvor folk begyndte at stimle sammen.

Elefanterne søgte hen i et hjørne af anlægget, som ligger tæt på et af Knuthenborgs andre udeområder, nemlig Dinosaurskoven.

- Folk skulle både se elefanterne og Dinosaurskoven, og begge dele er populært. Men hvis det er det værste, som er sket, så går det hele, siger Christoffer Knuth.

Hver morgen og aften er der en medarbejder fra Cirkus Arena hos elefanterne. Tre ud af de fire elefanter kommer nemlig derfra, og de er tæt knyttede til passeren.

Dyrene skal dog vænnes af med at se ham over et par måneder, fortæller Christoffer Knuth.

Elefantsletten er blevet til i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.