Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kinesisk rigmand donerer igen medicinsk udstyr til Danmark

Danmark kan se frem til at få del i en ny stor donation af medicinsk udstyr fra kinesiske Jack Ma.

Danmark kan se frem til at få del i en ny stor donation af medicinsk udstyr fra kinesiske Jack Ma.
Danske hospitaler kan se frem til en ny donation af medicinsk udstyr fra kinesiske Jack Ma. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Den kinesiske rigmand Jack Ma donerer for anden gang inden for kort tid medicinsk udstyr til Danmark.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Denne gang donerer Jack Ma 800 respiratorer, 300.000 beskyttelsesdragter og 300.000 ansigtsmasker til europæiske hospitaler. En del af donationen går til de danske hospitaler, så de får bedre vilkår i kampen mod coronavirus.

Hvornår den danske del af donationen kommer til Danmark, oplyses ikke.

Men i pressemeddelelsen fremgår det, at udstyret vil ankomme til Belgien og derfra blive fragtet til de andre europæiske lande.

Forleden kunne Dansk Erhverv oplyse, at Jack Ma havde doneret 500.000 mundbind, 50.000 testinstrumenter og 5000 beskyttelsesdragter til Danmark.

Dansk Erhverv havde i den forbindelse formidlet kontakten mellem rigmanden og Lægemiddelstyrelsen, som var den danske modtager af udstyret.

Jack Ma er blandt verdens rigeste mænd. Han er medstifter af den kinesiske handelsgigant Alibaba, der er et af verdens mest værdifulde selskaber.

Donationerne fra Jack Ma til Danmark falder på et tørt sted.

Inden for den seneste tid har der været meldinger om mangel på forskelligt udstyr på landets hospitaler. Lige nu er hospitalerne under et ekstraordinært pres på grund af det nye coronavirus.

Efter meldingerne om mangel på udstyr er blandt andet danske virksomheder kommet til undsætning ved at omstille deres produktion til at kunne lave de ting, som man har akut behov for på hospitalerne.

Eksempelvis har Spritfabrikken Danmark, der normalt producerer vodka og shots, omstillet sin produktion, så den i stedet laver mange liter håndsprit.

Håndsprit er en af de varer, som man under coronakrisen hurtigt er kommet i bekneb med rundt om på hospitalerne.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.