Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kendt komiker: Jokes fjerner min frygt

Christian Fuhlendorff står i spidsen for det nye underholdningsprogram "Bøh! Den, der skriger, taber".

Christian Fuhlendorff står i spidsen for det nye underholdningsprogram "Bøh! Den, der skriger, taber".
TV2 nåede nærmest kun at sige "gyserhus", før Christian Fuhlendorff takkede ja til værtsjobbet. - Jeg behøvede ikke at få mere at vide. Jeg kunne bare allerede høre, det var sjovt. Jeg sagde også til mit management: "Lønnen behøver I ikke at forhandle - vi tager det, vi bliver tilbudt", fortæller den kendte komiker.
Christian Fuhlendorff står i spidsen for det nye underholdningsprogram "Bøh! Den, der skriger, taber".
BØH TV2 nåede nærmest kun at sige "gyserhus", før Christian Fuhlendorff takkede ja til værtsjobbet. - Jeg behøvede ikke at få mere at vide. Jeg kunne bare allerede høre, det var sjovt. Jeg sagde også til mit management: "Lønnen behøver I ikke at forhandle - vi tager det, vi bliver tilbudt", fortæller den kendte komiker. Henrik Ohsten/TV2/Free
Christian Fuhlendorff står i spidsen for det nye underholdningsprogram "Bøh! Den, der skriger, taber".
BØH Grønt hold består af skuespiller Jesper Groth, tv-vært Lene Beier og komiker Lars Dons. Ifølge Christian Fuhlendorff havde deltagerne psyket hinanden helt op inden optagelserne. - Man er nødt til at tage det rigtig seriøst for, at det bliver rigtigt sjovt. Og det gjorde de alle sammen, og det var jeg faktisk overrasket over. Der var ingen, der holdt det ud i ironisk distance, siger den kendte komiker. Henrik Ohsten/TV2/Free
Christian Fuhlendorff står i spidsen for det nye underholdningsprogram "Bøh! Den, der skriger, taber".
BØH Rødt hold består af komikertrioen Mahamad Habane, Victor Lander og Thomas Warberg. - Man er nødt til at tage det rigtig seriøst for, at det bliver rigtigt sjovt. Og det gjorde de alle sammen, og det var jeg faktisk overrasket over. Der var ingen, der holdt det ud i ironisk distance, siger den kendte komiker. Henrik Ohsten/TV2/Free

KØBENHAVN: Det er bulderragende mørkt, og frem springer PLUDSELIG en øksemorder.

Skriger du, har du tabt.

Det er konceptet i TV2's nye Halloween-program "Bøh! Den, der skriger, taber", som sendes lørdag i anledning af allehelgensaften.

Komikeren Christian Fuhlendorff er vært på programmet og sender to hold kendisser - det ene bestående af skuespiller Jesper Groth, tv-vært Lene Beier og komiker Lars Dons og det andet bestående af komikertrioen Mahamad Habane, Victor Lander og Thomas Warberg - gennem en gruopvækkende bane kaldet tv-studiet fra Helvede.

- Det er lidt ligesom at se en, der falder. Idet du opdager, der ikke er sket noget, og man er kommet sig over forskrækkelsen, er det lidt sjovt.

- Fordi vi mennesker er empatiske væsner, bliver vi suget ind i situationen og funderer over, hvordan vi selv ville reagere, siger Christian Fuhlendorff.

- Jeg tror, at vores hjerner grundlæggende godt kan lide at blive overrasket. Jeg tror, det frigiver nogle endorfiner, når vi bliver overraskede, og det er det, gys og humor kan. De to ting ligger relativt tæt på hinanden, forklarer den kendte komiker.

Selv bruger han humoren til at tage brodden af ting, som skræmmer ham.

Det er faktisk hele hans filosofi omkring komik: at gøre grin med det, man er nervøs for. For kan man grine af det, er det ikke lige så farligt som før.

- Det er tit og ofte med omvendt fortegn. Jeg kan godt finde på at sige nogle forfærdelige ting til min kone, Karina: "Hold kæft, det er glat i dag, jeg er sgu ikke sikker på, vi kommer hjem". Når jeg får sådan en tanke, laver jeg sjov med det for at tage energien fra det.

- Gør jeg grin med, at jeg er en dårlig far, er det, fordi jeg er bange for at være en dårlig far. Gør jeg grin med, at min kone dør i en tragisk bilulykke, er det, fordi jeg er bange for, at der sker hende noget, forklarer Christian Fuhlendorff.

- Det er nok den måde, jeg skræmmer på. Jeg laver sjov med de ting, jeg er bange for.

Den morbide humor holder Christian Fuhlendorff for de voksne, ligesom at hans to børn heller ikke ser hans shows.

Derimod kan han godt finde på at binde dem historier på ærmet derhjemme, men hans tiårige datter lader sig ikke narre.

- Mikala er den, der kender mit ansigt bedst. Hun kan se på mine mundvige, om jeg laver sjov eller ej. Og hun rammer altid rigtigt, fortæller Christian Fuhlendorff.

- Hver gang jeg tænker på at sige noget sjovt, kan Mikala spotte det, før jeg har sagt det højt. Min kone hopper stadig i med begge ben, men vores datter gør ikke.

Noget, der selv skræmmer komikeren, er velskrevede gyserfilm, som ifølge skaberne angiveligt er baseret på virkelige hændelser, politikere og så coronapandemien.

Den har lagt en dæmper på fejringen af Halloween i år, og derfor rykker uhyggen indenfor i "Bøh! Den, der skriger, taber", forklarer Christian Fuhlendorff.

Hvert eneste år markeres allehelgensaften den 31. oktober flere steder verden over, og den begivenhedsrige tradition har også fået mere og mere fodfæste herhjemme.

Der bliver udhulet græskar til lysende lanterner i efterårsmørket, butikkerne bugner af uhyggeligt pynt, og ungerne klæder sig ud som spøgelser, monstre og zombier.

Christian Fuhlendorff fejrer selv Halloween og elsker traditionen, udklædningerne og fortællingen i den.

Han pynter hele huset op og vikler hoveddøren ind i spindelvæv, hænger en edderkop ned fra loftet og har zombier kravlende rundt nede på jorden.

Han har endda en røgmaskine, som han kan tænde for, når der kommer folk forbi.

Muligheden for - så at sige - at sminke huset var klart på plussiden, da familien skulle flytte.

Adspurgt, om Halloween ikke bare er noget amerikansk pjat, istemmer Christian Fuhlendorff klart og tydeligt: Jo!

- Jeg tror, at amerikanerne har vundet den kulturelle krig for længe siden. Alt er jo noget amerikansk pjat, når det kommer til stykket. Vi går jo alle sammen i Nike, og alle film er bygget op efter en amerikansk konstruktion for eksempel.

- Så hvis vi skal af med Halloween igen, kræver det nok en opgradering af fastelavn.

"Bøh! Den, der skriger, taber" kan ses på TV2 og TV2 Play lørdag den 31. oktober klokken 20.55.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.