Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Juventus-præsident: Fodbolden står i sin største krise

Fodboldklubberne bløder, og konsekvenserne af coronakrisen vil kunne mærkes længe, siger Andrea Agnelli.

Fodboldklubberne bløder, og konsekvenserne af coronakrisen vil kunne mærkes længe, siger Andrea Agnelli.
Andrea Agnelli mener, at fodboldsystemet står over for sin største udfordring nogensinde.

TORINO: Coronapandemien udgør en eksistentiel trussel for europæiske fodboldklubber, og konsekvenserne bliver omfattende.

Sådan lyder det ifølge avisen La Gazzetta dello Sport fra Juventus-præsident Andrea Agnelli, der også er formand for klubsammenslutningen European Club Association (ECA).

Fodboldligaer over hele verden ligger stille, og klubberne går glip af store indtægter.

Mange har svært ved at dække de løbende omkostninger, og ingen slipper let gennem denne krise, der vil sætte spor i lang tid fremover, advarer Agnelli.

- Ingen er immun mod denne krise, og vi er nødt til at handle hurtigt. Det er vigtigt. Vi står over for den største udfordring, som fodboldsystemet nogensinde har haft, lyder det fra Juventus-præsidenten.

I Juventus har kaptajn Giorgio Chiellini foreslået, at spillerne giver afkald på lønnen nu, mod at få pengene udbetalt når ligaen bliver genoptaget.

Samtidig foreslår Serie A ifølge fodboldmagasinet Kicker en kollektiv reducering i spillerlønningerne på 30 procent.

Foreløbig er al italiensk sport suspenderet til 3. april, men det forventes, at perioden bliver forlænget.

Præsidenten for Det Italienske Fodboldforbund, Gabriele Gravina, har udtrykt håb om, at spillerne kan komme tilbage på banen i begyndelsen af maj.

Sportsminister Vincenzo Spadafora kaldte fredag den prognose "for optimistisk".

- Jeg tvivler meget på det. Jeg kan sige, at hvis der er mulighed for at genoptage turneringer, så vil det blive bag lukkede døre, lød det fra Spadafora.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.