Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Johnson truer Manchester med restriktioner for at redde liv

Borgernes sikkerhed er på spil, hvis ikke Manchester indfører restriktioner, mener britisk premierminister.

Borgernes sikkerhed er på spil, hvis ikke Manchester indfører restriktioner, mener britisk premierminister.
- Hvis ikke vi kan nå til enighed, bliver jeg nødt til at gribe ind for at beskytte Manchesters hospitaler og redde borgernes liv, siger Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, fredag på et pressemøde.

LONDON: Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, truer med at gribe ind overfor Greater Manchester, hvis ikke regionen indfører maksimalt beredskabsniveau.

Sådan lyder det fra Boris Johnson på et pressemøde om coronavirus fredag.

Den britiske premierminister vil have Manchester til at indføre det såkaldte trin 3, som er det højeste mulige beredskabsniveau i kampen mod coronasmitte.

Manchesters borgmester, Andy Burnham, har modsat sig, hvis ikke regeringen øger den økonomiske støtte over vinteren.

- Hvis ikke vi kan nå til enighed, bliver jeg nødt til at gribe ind for at beskytte Manchesters hospitaler og redde borgernes liv, siger Boris Johnson.

- Men vores indsats vil blive langt mere effektiv, hvis vi arbejder sammen.

Trin 3 vil sige, at man ikke må mødes indendørs med personer, der ikke er en del af ens husholdning. Heller ikke udendørs i private haver.

Barer og pubber, der ikke serverer mad, skal holde lukket. Og alkohol må kun blive serveret i forbindelse med et måltid.

Folk vil desuden frarådes at rejse ind og ud af trin 3-områder, hvis ikke det skyldes arbejde eller uddannelse, eller at man har omsorgsansvar for nogen.

Antallet af coronasmittede er steget voldsomt i det nordvestlige England den seneste tid.

Det har medført, at trin 3 fra lørdag indført i amtet Lancashire nord for Manchester. Også Liverpool og Merseyside indfører det højeste beredskabsniveau.

London er blevet underlagt trin 2, der også indebærer strenge restriktioner for hvem - og hvor mange - man må mødes med.

I hele England har der i gennemsnit været cirka 27.900 nye smittetilfælde om dagen den seneste uge.

Der er ifølge myndighedernes data tale om en stigning på 50 procent sammenlignet med ugen før.

Boris Johnson understreger fredag, at han foretrækker en lokal coronaindsats frem for en national.

- Nogle mener, at vi bør indføre en national nedlukning i stedet for målrettede lokale indgreb. Det er jeg uenig i, siger han.

- Jeg kan ikke udelukke noget, men om muligt vil jeg undgå en ny national nedlukning.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.