Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Jobcentre kan fortsætte distancesamtaler året ud

De hårdt pressede jobcentre slipper for at afholde fysiske samtaler resten af året, oplyser ministerium.

De hårdt pressede jobcentre slipper for at afholde fysiske samtaler resten af året, oplyser ministerium.
Jobcentrene må fortsætte med aftaler digitalt eller telefonisk resten af året. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: I lyset af covid-19 har jobcentre det meste af året kunne gennemføre samtaler digitalt eller telefonisk. Det er sket for at undgå smitte.

Den fortsatte smitte gør, at jobcentrene nu må fortsætte den praksis året ud, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

- Coronavirusset er desværre fortsat i blandt os, og vi skal hele tiden sikre, at vi gør, hvad vi kan for at holde den nede - både nationalt og lokalt.

- Her er de digitale samtaler en god mulighed for at undgå fysisk kontakt, men stadig hjælpe de ledige.

- Det bliver nu muligt året ud, og jeg er tilfreds med, at jobcentrene fortsat har fleksibiliteten til at kunne vurdere, hvornår det er en fordel med en digital samtale frem for med et fysisk møde, skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Distancemøderne omfatter også møder omkring jobafklaringsforløb og ressourceforløb.

Resten af året vil der også fortsat være onlinekurser, som nogle ledige skal tage - eksempelvis for at opkvalificere sig.

- Vi er i gang med at samle erfaringerne fra nedlukningsperioden, så vi kan blive klogere på, hvad der har fungeret godt og mindre godt, skriver Peter Hummelgaard.

I de seneste uger er smitten med covid-19 blusset op igen i Danmark. Det fik regeringen til tirsdag at melde en række nye restriktioner ud i Københavns-området.

Restriktionerne er hovedsageligt rettet mod nattelivet, der nu skal lukke tidligere, og hvor der bliver pligt til at bære mundbind i mange situationer.

I sidste uge blev offentlige og private arbejdsgivere i København opfordret til at lade ansatte arbejde hjemme i så vid udstrækning som muligt.

Det fik Københavns Kommune til at sende administrative medarbejdere hjem. Dog ikke ansatte med borgerkontakt.

- Vi skal holde kommunen oppe at køre og holde alle funktioner i gang. Vi skal drive vores daginstitutioner, skoler, ældreomsorg, socialomsorg, vores borgerservice og vores jobcenter. Alt det skal kunne køre, sagde overborgmester Frank Jensen (S) her.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.