Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Japansk stjerne støder Williams af kvindernes pengetrone

Naomi Osaka kan nu kalde sig verdens bedst indtjenende kvindelige atlet ifølge finansmagasinet Forbes.

Naomi Osaka kan nu kalde sig verdens bedst indtjenende kvindelige atlet ifølge finansmagasinet Forbes.
Naomi Osaka har på 12 måneder tjent mere end 250 millioner kroner. Det gør hende til den bedst lønnede kvindelige atlet på et år nogensinde. (Arkivfoto)

NEW JERSEY: Selv om den japanske tennisstjerne Naomi Osaka kun er 22 år, så har hun allerede spillet sig helt op i verdenstoppen hos kvinderne med blandt andet to grand slam-titler.

Og det er ikke kun meritlisten, hun udbygger. Også hendes bankkonto kan mærke den nye stjernestatus. Så meget at hun nu kan kalde sig verdens bedste indtjenende kvindelige atlet.

Det er finansmagasinet Forbes, som er kendt for sine lister over verdens rigeste sportsudøvere, der nu kan afsløre, at Osaka har overhalet den amerikanske stjerne og veteran Serena Williams.

Hele 37,4 millioner dollar (godt 254 millioner kroner) har Osaka angiveligt indtjent på 12 måneder. Det er små ti millioner kroner mere end Williams, som har toppet listen de seneste fire år.

Faktisk er Osakas indtjening klar ny rekord for kvindelige atleter. Den tidligere rekord tilhørte den russiske stjerne Maria Sharapova, som i 2015 tjente 202 millioner kroner.

Indtjeningen inkluderer præmiepenge, løn, bonusser, sponsorater, royalties og penge for at stille op til diverse arrangementer.

Det er især hendes 15 sponsorater, flere af dem ekstremt lukrative, som har bragt Naomi Osaka til tops på listen.

Hendes sponsorer tæller blandt andet Nike, Nissan og Yonex.

Kvindernes Forbes-liste har siden sin start i 1990 været toppet af tennisspillere, og siden 2004 har enten Williams eller Sharapova været at finde øverst. Indtil nu.

Osaka vandt sin første grand slam-titel ved US Open i 2018, og hun vandt også Australian Open i starten af 2019. Efter at have været nummer ét i verden, ligger hun øjeblikket placeret som nummer ti på verdensranglisten.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.