Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Japan indfører restriktioner i det halve land af coronafrygt

Restriktioner i Japan bliver ikke lige så skrappe som i visse dele af Europa.

Restriktioner i Japan bliver ikke lige så skrappe som i visse dele af Europa.
Japans premierminister, Shinzo Abe (th), under et regeringsmøde i Tokyo, hvor han bebuder nødretstilstand for at bekæmpe coronavirus.

TOKYO: Japans premierminister, Shinzo Abe, erklærer nødretstilstand i en måned i byerne Tokyo, Osaka og fem andre områder, som tilsammen tæller 44 procent af befolkningen.

Det sker efter en opblussen i tilfælde af coronasyge.

- Vi har besluttet at erklære nødretstilstand, fordi vi bedømmer, at en hastig spredning af coronavirus ud over landet kan have en enorm påvirkning af folks liv og økonomien, fortæller han i parlamentet i Tokyo.

Men der bliver ikke tale om lige så mange restriktioner, som ses i Europa og andre steder i verden.

Her er hele lande blev lukket ned, og folk har fået helt eller delvis forbud mod at forlade deres hjem.

Men lokale guvernører i Japan kan opfordre folk til at blive hjemme, og opfordre til at butikker lukkes. Men de kan ikke forhindre, at det ikke sker. Der er ingen straffe for at ignorere påbud. I stedet satser man på, at folk vil følge det, som myndighederne mener, de bør gøre.

Samtidig arbejder regeringen med en økonomisk pakke på 18 billioner yen (cirka 6800 milliarder kroner) som et værn mod de økonomiske konsekvenser af pandemien.

Johns Hopkins University i USA fører statistik over alle registrerede tilfælde af coronavirus i verden. Her ligger Japan med 127 millioner mennesker langt nede på listen.

Der er knap 4000 registrerede tilfælde af smitte med coronavirus. 92 er døde. Det er halvt så mange døde som i Danmark.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.