Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Italiener slider sig til Dauphiné-triumf i franske bjerge

Den italienske mester Davide Formolo vandt 3. etape af Critérium du Dauphiné efter 60 kilometers solokørsel.

Den italienske mester Davide Formolo vandt 3. etape af Critérium du Dauphiné efter 60 kilometers solokørsel.
Davide Formolo vandt 3. etape af Critérium du Dauphiné. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Cykelrytteren Davide Formolo (UAE) gennemførte fredag et succesfuldt togt på 3. etape af Critérium du Dauphiné.

Med mere end 60 kilometer til målstregen valgte den 27-årige italiener at sætte det afgørende angreb ind.

Det skete på bjerget Col de la Madeleine. Her trådte Formolo fra Pierre Latour (AG2R) på vej op ad den ikoniske stigning, der er kendt fra Tour de France.

Den italienske mester kørte alene til toppen, før der ventede en nedkørsel plus yderligere 14,8 kilometer opad til målstregen på Saint-Martin-de-Belleville.

Jumbo-Visma-mandskabet satte et voldsomt tempo i hovedfeltet, og det endte med, at holdets kaptajn Primoz Roglic kom over målstregen på andenpladsen 33 sekunder efter vinderen.

Dermed holdt den slovenske toprytter, der er favorit til at vinde det kommende Tour de France, fast i løbets gule førertrøje.

To danskere gjorde sig også bemærket på fredagens etape.

Søren Kragh Andersen (Sunweb) og Christopher Juul-Jensen (Mitchelton) deltog i det ni-mands-udbrud, der skabte fundamentet for Davide Formolos etapesejr.

Udbruddet blev splittet i flere mindre grupper, inden Davide Formolo gik til angreb.

Critérium du Dauphiné består af fem etaper og slutter på søndag. Flere af de største ryttere bruger løbet som optakt til Tour de France, der begynder om to uger.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.