Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

It-nedbrud på hospitaler Region Midt - operationer aflyst

Mange operationer og behandlinger er aflyst på hospitaler i Region Midt, der forventer normal drift torsdag.

Mange operationer og behandlinger er aflyst på hospitaler i Region Midt, der forventer normal drift torsdag.
Operationer og behandlinger må aflyses på hospitaler i Region Midtjylland, der er ramt af store it-problemer. (Arkivfoto)

VIBORG: Hospitalerne i Region Midtjylland har onsdag været ramt af et stort it-nedbrud, som har betydet, at et stort antal planlagte operationer og behandlinger er blevet aflyst.

Det oplyser regionen på sin hjemmeside.

Regionen oplyser, at it-systemer i perioder har været helt utilgængelige. Problemerne viste sig i løbet af formiddagen og blev større efter middag.

Der er samlet 11 hospitaler i Region Midt. Det gælder blandt andet Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalet Herning.

It-direktør hos Region Midtjylland Claus Kofoed oplyser onsdag eftermiddag til DR, at fejlen er blevet løst, og at systemerne kører som normalt.

Derfor er forventningen, at man vil kunne genoptage de planlagte operationer torsdag.

Claus Kofoed oplyser, at regionen oplevede de samme it-udfordringer for cirka en måned siden. Regionen er i gang med en stor modernisering af netværkene, og det kan være årsagen til, at it-systemerne har været ramt af udfald.

Han forventer at være færdig med omlægningerne i løbet af en måned.

It-problemerne onsdag betød også, at der var problemer med at kontakte hospitalerne per telefon.

Flere ansatte på regionens hospitaler beskrev på Twitter, at de havde svært ved at passe deres arbejde på grund af it-problemerne.

Flere fortalte, at de kun havde nået at se enkelte patienter i løbet af dagen på grund af it-knaset.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.