Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Iran afviser forurening efter brand på stort atomanlæg

Det er fortsat sparsomt med oplysninger, efter at der udbrød brand ved Natanz-anlægget syd for Teheran.

Det er fortsat sparsomt med oplysninger, efter at der udbrød brand ved Natanz-anlægget syd for Teheran.
Natanz-anlægget, der blandt andet består af underjordiske faciliteter, blev torsdag ramt af en brand. (Arkivfoto).

TEHERAN: Torsdag udbrød der brand på et af Irans største anlæg for berigelse af uran.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer, heriblandt Reuters og AFP.

Det er fortsat sparsomt med oplysninger om episoden, men ifølge det iranske styre er ingen kommet til skade, og anlægget kører fortsat normalt.

Branden udbrød på Natanz-berigelsesanlæg, der er en af mange iranske faciliteter, der bliver overvåget af FN.

Irans atomagentur rapporterede i første omgang om "en hændelse", der var sket på anlægget, der ligger 200 kilometer syd for Teheran.

- Der er ingen tilskadekomne eller skader, og atomanlægget kører normalt, siger talsmand for agenturet Behrouz Kamalvandi ifølge det iranske nyhedsbureau Tasnim.

Guvernøren i byen Natanz oplyser, at "hændelsen" blev udløst af en brand, og at brandslukningstjenesten blev tilkaldt.

Han giver ikke flere oplysninger om episoden.

Et hold eksperter fra det iranske atomagentur skal nu undersøge, hvad der var årsag til episoden.

- Der er ingen grund til bekymring for et udslip, da det var et skur, der var under renovering, der blev beskadiget og ikke selve anlægget, siger talsmanden ifølge Tasnim.

Eksperter afviser ifølge Reuters ikke, at der kan være tale om sabotage. Ikke mindst set i lyset af anlæggets store betydning for Iran.

- Når man tænker på, at denne såkaldte hændelse skete blot få dage efter en eksplosion på militærbasen i Parchin, så kan man ikke afvise muligheden for, at der er tale om sabotage, siger en tidligere iransk embedsmand til Reuters.

- Og Natanz-anlægget har tidligere været udsat for en computervirus, tilføjer han og henviser til et hackerangreb i 2010, der beskadigede anlæggets centrifuger.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.