Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Indisk politi anholder 25 efter snesevis er døde af hjemmebrændt

Mindst 86 mennesker er døde i den indiske Punjab-provins, hvor der blev solgt giftig alkohol.

Mindst 86 mennesker er døde i den indiske Punjab-provins, hvor der blev solgt giftig alkohol.
Kinder Kaur (t.h.) og hendes søn Sona (t.v.) viser et billede frem af deres mand og far, Manjeet Singh, som er et af de mange dødsofre, der har drukket den ulovlige alkohol.

NEW DELHI: Indisk politi har anholdt mindst 25 mennesker i en sag om ulovligt produceret alkohol.

I denne uge er 86 mennesker døde i den indiske Punjab-provins efter at have drukket hjemmelavet alkohol. Noget af det er fremstillet af husholdningssprit.

Politiet har ransaget over 100 steder i provinsen og beslaglagt flere hundrede liter af den ulovlige alkohol.

Det første dødsfald skete onsdag, men politiet fik først en anmeldelse om det fredag. Derpå kom der meldinger om flere dødsfald, og politiet begyndte at undersøge, om der var en sammenhæng, siger en talsmand.

Ud over de 86 dødsfald, der foreløbig er registreret, undersøger myndighederne, om andre dødsfald kan kobles til de såkaldte baggårdsdestillerier.

Men mange af de døde er allerede kremeret, og derfor kan der ikke foretages en obduktion, skriver nyhedsbureauet AFP.

Avisen India Express skriver, at en af de mistænkte selv er død, efter at han drak sit eget produkt. Hans kone er anholdt for at sælge den ulovlige alkohol og dermed have forvoldt andres død.

Mange af Indiens fattigste har ikke råd til alkohol og køber derfor det billige hjemmebrændte. Men det sker jævnligt, at der er meldinger om adskillige dødsfald blandt folk, der har indtaget den giftige alkohol.

Flaskerne med det ulovlige alkohol sælges typisk for et beløb svarende til en krone literen.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.