Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Hver femte minkfarm i Hjørring har haft coronavirus

Yderligere tre nordjyske minkfarme har fundet coronavirus. 14 af Hjørrings 65 minkfarme har nu haft smitte.

Yderligere tre nordjyske minkfarme har fundet coronavirus. 14 af Hjørrings 65 minkfarme har nu haft smitte.
Hver femte minkfarm i Hjørring Kommune har nu været smittet med coronavirus. Fødevarestyrelsen fastholder, at mink ikke smitter andre mink. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Det er nu mere end hver femte minkfarm i Hjørring Kommune, der er eller har været inficeret med coronavirus, efter at der tirsdag aften er registreret coronavirus i bestanden på yderligere tre minkfarme i Nordjylland.

Det oplyser det nordjyske netmedie Nordtinget.

To af de nye minkfarme er i Hjørring Kommune, hvor der i forvejen var 12 smittede minkfarme, mens den anden er i nabokommunen Frederikshavn, hvor der i forvejen var én smittet minkfarm.

I Hjørring Kommune er det nu mere end hver femte minkfarm, hvor der er blevet registreret smitte med coronavirus.

Antallet af nordjyske minkfarme, hvor der er registreret coronavirus, er nu i alt 16.

I juni blev dyr på tre nordjyske minkfarme konstateret smittet med coronavirus.

Dengang blev en samlet bestand på mere end 15.000 mink aflivet. Det er dog en praksis, som Fødevarestyrelsen mestendels har lagt på hylden siden.

Fødevarestyrelsens beredskabschef Nikolas Hove oplyser til Nordtinget, at det formodes, at minkene er blevet smittet af mennesker.

Han siger også, at mens "mink er meget modtagelige over for smitte", er det ikke set, at mink har smittet andre mink.

- Den samlede risiko for at smitten slipper ud, er lav. Derfor er der ikke grund til, som situationen er lige nu, at slå besætninger ned, siger Nikolas Hove til Nordtinget.

Når minkfarme før er blevet smittet med coronavirus har det medført strenge restriktioner for minkfarmene. De har haft til hensigt at sikre, at mink ikke løb ud og smittede andre dyr.

Fødevarestyrelsen har før gennemgået smittede minkfarmes indhegning og krævet, at ejere dagligt skulle optælle deres mink. Det skulle kontrollere, at ingen dyr var løbet væk.

Det er i forvejen et lovkrav, at alle, der færdes i minkbesætninger, bruger værnemidler. Ejerne skal desuden udarbejde en detaljeret plan for smittebeskyttelse.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.