Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Hummelgaard erstatter Mette Frederiksen i Fælledparken 1. maj

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer til at tale i stedet for S-formanden i Fælledparken 1. maj.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer til at tale i stedet for S-formanden i Fælledparken 1. maj.
S-formand Mette Frederiksen ønsker ikke at tale til 1. maj i Fælledparken, fordi hun mener, at der er for meget ballade. I stedet skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) holde Socialdemokratiets tale fra hovedscenen i Fælledparken. Også SF's formand, Pia Olsen Dyhr, og Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, stiller op. Det oplyser LO Hovedstaden, der står for arrangementet.

KØBENHAVN: Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte tirsdag, at hun ikke vil tale til det traditionsrige 1. majarrangement i Fælledparken. Årsagen er ifølge S-formanden, at der er for meget ballade til arrangementet.

Arrangørerne har dog fundet en afløser for statsministeren. Det bliver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Jeg er jo fuldstændig enig i statsministerens prioritet om ikke at tale i Fælledparken 1. maj. Jeg mener, at hendes tid og budskaber er bedre brugt, når der ikke er venstreekstremistiske hooligans, der saboterer hendes tale, siger han.

- Det er mindre problemfyldt, at min tale bliver saboteret.

Mette Frederiksen begrundede tirsdag sin beslutning med, at der de senere år har været uroligheder i Fælledparken på arbejdernes internationale kampdag.

1. maj i Fælledparken sidste år - cirka en måned inden Socialdemokratiet overtog regeringsmagten ved folketingsvalget 5. juni - måtte Mette Frederiksen holde pause i sin tale efter tilråb og slagsmål foran scenen.

Adspurgt om det ikke burde være Socialdemokratiets formand, der stiller sig på Fælledparkens store scene 1. maj, svarer Hummelgaard:

- Jeg tror bare, at det er helt rigtigt, at Socialdemokratiets nummer et og statsministeren skal holde tale et sted, hvor vi er sikre på, at folk gerne vil lytte til budskaberne, siger beskæftigelsesministeren.

Mette Frederiksen er ikke den eneste socialdemokratiske leder, der er blevet mødt af protester gennem årene i Fælledparken.

I 2014 blev daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale mødt af aktivister med fløjter, og der opstod håndgemæng.

Og tilbage i 1992 blev daværende S-formand Poul Nyrup Rasmussen blandt andet mødt af kast med tomater i Fælledparken.

S-formanden blev tirsdag spurgt, om det så for tid og evighed er slut med de store taler i Fælledparken:

- Der er aldrig noget, der behøver at vare i al evighed, men jeg har det sådan, at jeg synes ikke, ballade og slåskampe hører til ved 1. maj. I hvert fald ikke, hvor jeg selv skal deltage, sagde Mette Frederiksen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.