Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Hollandsk kongefamilie aflyser ferie efter massiv kritik

Hollands Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj fredag sydpå, mens resten af nationen lukkede ned.

Hollands Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj fredag sydpå, mens resten af nationen lukkede ned.
Den hollandske kongefamilie er kommet i modvind, efter at Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj på ferie, mens resten af nationen lukkede ned. (Arkivfoto)

AMSTERDAM: En dags ferie blev det til, inden den hollandske kongefamilie måtte flyve hjem igen efter kritik i forbindelse med landets coronarestriktioner.

Det skriver BBC.

Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj fredag afsted mod solrige Grækenland, men allerede lørdag aften fløj parret tilbage igen.

De forlod Holland, mens resten af landet blev delvist lukket ned igen for at inddæmme nye smitteudbrud med coronavirus.

Efterfølgende blev parret med det samme kritiseret for at tage på ferie, mens resten af befolkningen blev opfordret til at blive hjemme.

Og selv om kongen og dronningen ikke brød nogle regler i forbindelse med rejsen, så siger parret ifølge BBC, at de tog hjem, fordi de blev påvirket af den massive kritik.

- Vi ønsker ikke, at der skal være nogen tvivl om, at for at få coronavirusset under kontrol, så er det nødvendigt at følge retningslinjerne. Debatten om vores ferie bidrager ikke til det, siger det hollandske kongehus i en meddelelse ifølge BBC.

Hollands premierminister, Mark Rutte, er siden kommet under pres for at forklare, om han har rådgivet kongeparret om ferien.

Det skyldes, at han står i spidsen for Hollands statsministerium, der er ansvarligt for kongefamiliens gøren og laden.

Derfor har flere parlamentsmedlemmer ifølge BBC bedt Rutte om at forklare, hvorfor han ikke rådede kongen og dronningen til at aflyse ferien.

- Hvis Rutte havde sagt, at det var en dårlig idé, så må man gå ud fra, at kongen ville have ændret sine planer, siger Peter Rehwinkel, der er leder af det socialdemokratiske parti PvdA, ifølge BBC.

Holland registrerede lørdag over 8000 daglige smittetilfælde for første gang under coronapandemien.

I den forbindelse er barer, restauranter og caféer blandt andet blevet beordret til at lukke de næste fire uger.

Det er ikke første gang, at den hollandske kongefamilie er i søgelyset for sin opførsel under pandemien. I august blev familien set bryde reglerne om at holde afstand på en anden ferie i Grækenland.

Størrelsen på kongefamiliens årlige budget bliver lige for tiden evalueret efter tiltagende pres fra oppositionspolitikere.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.