Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Holland vil have rejsende fra København og Odense i karantæne

Personer, der rejser ind i Holland fra København eller Odense, anbefales at gå i ti dages karantæne.

Personer, der rejser ind i Holland fra København eller Odense, anbefales at gå i ti dages karantæne.
De hollandske myndigheder anbefaler fra tirsdag, at rejsende fra København og omegn samt Odense går i ti dages karantæne, når de rejser ind i Holland. Her ses personer, der uddeler mundbind i Amsterdam. (Arkivfoto).

AMSTERDAM: De høje smittetal i de danske hovedstadskommuner og Odense får myndighederne i Holland til at ændre deres rejsevejledninger.

Holland anbefaler således ti dages karantæne for indrejsende fra København og omegn samt fra Odense.

Det skriver Udenrigsministeriets Borgerservice tirsdag aften på Twitter.

Der er dog flere undtagelser. De gælder blandt andet erhvervsrejsende og personer, der rejser gennem Holland i transit.

Holland fraråder ikke-nødvendige rejser til København og omegn og Odense. I resten af Danmark opfordres hollænderne til at være opmærksomme.

Anbefalingen træder i kraft omgående, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Den danske ambassade i Haag er i dialog med de nederlandske (hollandske, red.) myndigheder om de nærmere detaljer i karantænekravet, lyder det i de danske rejsevejledninger for Holland.

Udenrigsministeriet vil på baggrund af dialogen med de hollandske myndigheder afgøre, om der også skal justeres på den danske rejsevejledning for Holland.

Det står ikke nærmere beskrevet, hvilke kommuner omkring hovedstaden der er inkluderet i den hollandske anbefaling om karantæne.

I Danmark er 17 kommuner i hovedstadsområdet omfattet af en række restriktioner, der skal bekæmpe et stigende antal smittetilfælde.

I Københavns Kommune har der de seneste syv dage været 78 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Det tal dækker over i alt 493 bekræftede smittetilfælde i hovedstaden.

Mange af de omkringliggende kommuner har den seneste uge haft mellem 50 og 100 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Lidt bedre ser det ud i Odense Kommune. Der har været 40 smittede per 100.000 den seneste uge. Til gengæld er smitteraten høj i nabokommunen Faaborg-Midtfyn.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.