Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Hjertestartere bliver koblet på internettet

Opgraderingen af hjertestarterne skal sikre, at den enkelte hjertestarter virker, når der er brug for dem.

Opgraderingen af hjertestarterne skal sikre, at den enkelte hjertestarter virker, når der er brug for dem.
I starten af august vil 39 hjertestartere være opdateret og forbundet til internettet. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Onsdag begynder arbejdet med at koble hjertestartere til internettet.

Det skriver Telenor i en pressemeddelelse.

Med internetforbindelsen kan den enkelte hjertestarter overvåges i døgndrift. Det skal sikre, at hjertestarteren virker, når der er brug for den.

Ifølge Hjerteforeningen sker opgraderingen, da hjertestarterne i øjeblikket i bedste fald bliver tjekket ved serviceeftersyn og ofte ikke bliver vedligeholdt.

Og selv om hjertestarterne kan holde i flere år, har de en udløbsdato, siger Anne Kaltoft, der er administrerende direktør i Hjerteforeningen.

- Mange hjertestartere bliver ikke brugt, når først de er blevet hængt op.

- Så kan der gå forglemmelse i, om batteriet stadig er aktivt, og elektroderne stadig er brugbare, siger Anne Kaltoft.

Med opgraderingen får den enkelte hjertestarter en enhed med sensorer, som er koblet til Telenors netværk.

Disse sensorer holder øje med bevægelse, lyde og farver. Derudover har enheden gps og kan måle luftfugtighed og temperatur ved hjertestarteren.

Derved kan enhedens sensorer opfange, hvis hjertestarteren eksempelvis er blevet udsat for hærværk, eller hvis den er løbet tør for strøm, og sende besked om problemet.

Hjerteforeningen har ikke nogen sikre data for, hvor mange hjertestartere, der har været problemer med.

I løbet af den næste uges tid vil ni hjertestartere rundt i landet blive opgraderet. Til august vil i alt 39 hjertestartere være forbundet til internettet.

Hjerteforeningen og Telenor har taget initiativ til opgraderingen i samarbejde med virksomheden Seluxit.

Det er i første omgang Hjerteforeningens hjertestartere, som bliver opgraderet. Planen er dog at brede teknologien ud til så mange hjertestartere som muligt.

Ifølge Hjerteforeningen er der omkring 18.000 hjertestartere rundt om i landet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.