Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Hertuginde Meghan får medhold i retten: Stor afsløring stoppet

Fem af hertugindens veninder vil forblive anonyme i retssag - i hvert fald for nu har retten besluttet.

Fem af hertugindens veninder vil forblive anonyme i retssag - i hvert fald for nu har retten besluttet.
Hertuginde Meghan blev gift med prins Harry af Storbritannien i maj 2018, og siden har det ikke skortet på avisoverskrifter. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: En ting er, at hertuginde Meghan selv står til offentlig skue med private detaljer i retssagen mod mediet Mail on Sunday og udgiveren Associated Newspapers, som hun har sagsøgt over en række artikler.

Men at hendes veninder pludselig også risikerede at blive blandet ind i sagen, ville hertuginden ikke gå med til.

Derfor bad hun retten nedlægge forbud mod, at fem af hendes veninders navne ville blive nævnt i retssagen, der har stået på i flere måneder.

Et forbud, som dommeren i sagen, Mark Warby, ifølge Sky News har besluttet at efterkomme.

I hvert fald for nu, lyder det ifølge mediet. Der er således stadig en risiko for, at den dom omstødes.

Sagen, som veninderne er involveret i, handler om, at Mail on Sunday sidste år offentliggjorde et håndskrevet privat brev, som hertuginden havde sendt til sin far, som hun har et meget anstrengt forhold til.

Avisens argument for at bringe brevet, som hertuginden står bag, var at vise, hvordan kontroversen mellem far og datter så ud fra farens perspektiv, efter at hertuginde Meghans veninder i magasinet People anonymt havde fortalt, hvordan det så ud fra hendes.

Mens Mail on Sunday mente, at venindernes åbenmundethed var foregået med hertugindens velsignelse, har hertuginden slået fast, at hun intet har haft med det at gøre.

- Associated Newspapers, ejeren af The Daily Mail og Mail on Sunday, truer med at offentliggøre navnene på fem kvinder - fem private borgere, der tog det valg at tale anonymt med et amerikansk medie for mere end et år siden for at forsvare mig mod den mobbende adfærd, jeg er blevet udsat for af den britiske tabloidpresse, har hertuginde Meghan tidligere udtalt.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.