Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Hardcore amerikansk løbsserie tiltrækker Kevin Magnussen

Danskeren håber at kunne få plads i løbsserien Indycar i 2021, men han er også åben for andre muligheder.

Danskeren håber at kunne få plads i løbsserien Indycar i 2021, men han er også åben for andre muligheder.
Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kører i denne weekend i Portugal. Lørdag er der træning og kvalifikation, mens grandprixet afvikles søndag.

PORTIMãO: Kevin Magnussen er på jagt efter et nyt sæde i motorsportens verden, og står det til danskeren selv, kan karrieren meget vel fortsætte i USA.

Han er nemlig tiltrukket af løbsserien Indycar. Det siger han i et interview med TV3 Sport, efter at det i denne uge kom frem, at han og Formel 1-holdet Haas skilles efter 2020-sæsonen.

- Indycar og motorsport i USA er - overhovedet ikke på en negativ måde - 30 år tilbage i tiden med den måde, de gør tingene på. Det er kun positivt.

- Det er råt, ægte og vildt. Samtidig er det mere nede på jorden, og det virker som om, at det er meget mindre kommercielt (end Formel 1, red.). I Indycar kører alle med de samme biler, og så er det bare om at få det bedste ud af den bil.

- Jeg kan ikke løbe fra, at Indycar virkelig tiltaler mig. Det er en vild sport, og det er aggressivt, når man kører 400 kilometer i timen på en ovalbane. Det er oldgamle baner, der ikke er renoveret siden 1500-tallet, siger Magnussen med lidt overdrivelse.

- Det er hardcore, men det passer jeg godt til, tilføjer han.

Han påpeger også, at IndyCar-racerne er såkaldte "single seater" (en racer med kun ét sæde) i lighed med Formel 1 og de andre racere, som Magnussen tidligere har kørt i.

Han vil dog ikke afvise, at han er klar til at køre i andre løbsserier end Formel 1 eller Indycar næste år, fortæller han til TV3 Sport.

- Alle kort er på bordet, understreger Magnussen.

Økonomi er et afgørende parameter for, hvor danskeren skal udfolde sit talent i 2021.

Coronapandemien har ramt motorsporten, og derfor er det for mange hold vigtigere, at en kører kommer med en stor pose penge frem for et stort talent.

- Det er lidt købers marked, for der står en masse kørere, der kommer fra rige familier eller har kæmpe store sponsorer i ryggen, og de kan få en masse interessante sæder, på grund af at alle teamsene er lidt i problemer.

- Der er nogle sæder til salg, som normalt ville være besat af nogle kompetente kørere, siger Magnussen.

I denne weekend kører han Formel 1 i Portugal.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.