Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Guvernør forventer hurtig afgørelse i sag om George Floyd

46-årige George Floyd mistede livet efter en brutal anholdelse. Sagen har ført til store protester i USA.

46-årige George Floyd mistede livet efter en brutal anholdelse. Sagen har ført til store protester i USA.
Det har ført til store protester i USA, at en sort mand mistede livet efter en brutal anholdelse i Minnesota.

SAINT PAUL: Guvernøren i den amerikanske delstat Minnesota, Tim Walz, forventer en "hurtig" afgørelse i sagen om George Floyds død.

Det siger han på et tv-transmitteret pressemøde fredag formiddag lokal tid.

46-årige George Floyd, der er sort, mistede livet efter en brutal anholdelse, hvor en politibetjent placerede sit knæ på hans hals i flere minutter.

- Det er min forventning, at retfærdigheden vil ske fyldest i forhold til de involverede politibetjente på en hurtig og retfærdig måde. Det er alt, hvad vi forlanger, siger den demokratiske guvernør Tim Walz.

Delstatens justitsminister, Keith Ellison, understreger på fredagens pressemøde ligeledes, at det er vigtigt med en hurtig sagsbehandling.

George Floyds død har medført store protester i byen Minneapolis i Minnesota. Blandt andet har demonstranter sat ild til en politistation.

Demonstrationerne begyndte tirsdag og er fortsat frem til fredag.

- Lad mig gøre det helt klart: Hvis jeres besked er, at hændelsen med George Floyd ikke kan tolereres og er fuldstændig uacceptabel, og at det kræver forandring, så er beskeden blevet afsendt, og den er også blevet modtaget, siger Minnesotas justitsminister, Keith Ellison.

Sagen om George Floyd har i USA på ny vakt debat om racespørgsmålet og brugen af unødig politivold. Omstændighederne ved Floyds død trækker spor tilbage til Eric Garner, der i 2014 blev brutalt anholdt i New York.

Garner, der var sort, sagde - ligesom George Floyd - "jeg kan ikke trække vejret" flere gange, mens han blev holdt ned mod et fortov og senere døde.

- Vi har tænkt os at reparere et ødelagt samfund, der lader så mange folk i stikken på grund af deres arv med at blive holdt som slaver og som tjenere.

- De bliver nu udsat for ulighed på alle mulige områder - alt fra fængsling, til boligsituation, til lønninger og alt muligt andet, siger Keith Ellison.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.