Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Gratis kulturoplevelser du kan få fra sofaen

Flere teatre og kunstmuseer stiller deres indhold gratis tilgængeligt under coronakrisen.Du kan blandt andet finde klassisk musik, opera, ballet og billedkunst.

Flere teatre og kunstmuseer stiller deres indhold gratis tilgængeligt under coronakrisen.Du kan blandt andet finde klassisk musik, opera, ballet og billedkunst.

Coronakrisen har lukket størstedelen af samfundet ned, men det behøver ikke at betyde, at du skal give afkøb på de store kulturoplevelser.

Flere museer og teatre både i udlandet og herhjemme har nemlig sørget for, at du kan tilgå en del af kunsten fra sofaen. Det gælder eksempelvis Skuespilhuset, Operaen og Gamle Scene på Kongens Nytorv.

- Vi vidste, at folk ville få et behov for at dykke ned i kunsten. Og samtidig vil vi gerne vise danskerne, hvad vi kan tilbyde af digital scenekunst, siger Magnus Restofte, der er kommunikationsdirektør i Det Kongelige Teater.

Derfor kan du på Det Kongelige Teaters hjemmeside gratis streame optagelser af udvalgte forestillinger.

Du kan for eksempel se Bournonville-balletten Napoli, lytte til Sibelius' første symfoni eller se deres anmelderroste opførelse af Romeo og Julie.

- Derudover kan man se en masse bagom-materiale, som er produceret direkte til en digital platform, hvor man får et kig om bag teaterkulisserne, siger Magnus Restofte.

Herefter kan du tage turen til kulturhovedstaden New York - helt uden beregning. Her lægger The Metropolitan Opera hver dag en ny opera op på deres hjemmeside, som kan streames gratis i 24 timer.

Programmet for april byder på klassikere som Verdis "Aida" samt "Cosí fan tutte", Mozarts kærlighedsballade om troløse kvinder.

- Under disse særlige og svære omstændigheder håber The Met at kunne lysne tilværelsen for vores publikum, selv om vores scene er mørklagt, oplyser teatret.

Hvis du er mere til billedkunst end scenekunst, er der også masser af muligheder.

Guggenheim museet - som har afdelinger i både New York, Venedig og Bilbao - har slået pjalterne sammen med techgiganten Google.

På den måde kan du klikke dig rundt "til fods" i museet, præcis som du kender det fra Google Maps.

Lignende funktioner har Louvre i Paris og National Gallery i London, hvor man kan gå på jagt efter "Mona Lisa", "Venus fra Milo" eller "Arnolfini"-portrættet i de mennesketomme museer.

- Gallerier, museer og kunst er vigtigt i disse svære tider. De er en kilde til glæde, opmuntring og inspiration og får os til at reflektere over os selv og vores samtid, skriver National Gallery London.

Undersøg også, hvad dine lokale museer, kunst- eller musikforeninger har af tilbud, opfordrer Magnus Restofte. Det kan være virtuelle koncerter, online foredrag eller fællessang via sociale medier.

- Der er en masse små kultur- og kunstinstitutioner, som har taget nogle fantastiske initiativer. Så bak op om det. For det er både med til at forankre os lokalt - og vise, at vi er fælles om denne krise, siger han.

/ritzau fokus/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.